Zagrljaj Brozovića i trenera Inzaghija

 FLAVIU BUBOI/Nurphoto Via Afp
BUDUĆNOST NERAZZURRA

Mijenja se plan za Brozovića? Vlasnik Intera nakon finala najavio koji mu je idući potez

"Lukaku? Igrač je pokazao privrženost Interu, on je nevjerojatan momak", rekao je Zhang
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. lipanj 2023. 12:00

Inter je izgubio finale, ali njegovi igrači i navijači mogu biti ponosni na izvedbu u Istanbulu. Tako razmišlja i trener Simone Inzaghi.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu i na to trebamo biti ponosni. Zaslužili smo više. Zagrlio sam sve svoje igrače jednog po jednog, bili su izvanredni, baš kao i naši navijači - rekao je Inzaghi.

Talijanski stručnjak taktički je u velikom dijelu susreta neutralizirao najveće opasnosti Manchester Cityja, Nerazzurri su imali svoje prilike, ali lopta te večeri nije htjela u Edersonovu mrežu.

- Događa se, a nama se nažalost dogodilo u finalu Lige prvaka. Pogodili smo gredu, očistili su loptu s crte, jedan udarac blokirao je naš igrač. No, s ovakvim timskim duhom, organizacijom i odlučnošću, mislim da ćemo u budućnosti opet igrati finale Lige prvaka - optimističan je Inzaghi.

Osvojio je sedam uzastopnih finala u kup natjecanjima, priznao je da se osjećao čudno nakon poraza protiv Cityja.

- Rijetko se obraćam igračima odmah nakon utakmice, radije pričekam 24 ili 48 sati, ali danas sam im rekao da moraju biti ponosni na ovo što su ostvarili. Cijelom svijetu su pokazali kako su se dobro držali protiv Manchester Cityja, momčadi za koju svi znaju koliko je kvalitetna.

image

Brozović u duelu s De Bruyneom

MARCO BERTORELLO/Afp

Inzaghi ima ugovor još godinu dana, no očekuje se da će tijekom ljeta potpisati produljenje. A ne tako davno bio je na rubu otkaza. No, takav je trenerski posao, puno čimbenika utječe na kompletnu sliku.

- Nije bilo previše vremena za razgovor tijekom sezone, ali sjest ćemo i razmotriti planove. I ja i moji igrači smo bili napadani, izgubili smo neke utakmice koje nismo smjeli izgubiti, ali mislim da smo naučili vrijedne lekcije iz tih poraza. Na kraju krajeva, tijekom dvije godine osvojili smo četiri trofeja i stigli do finala Lige prvaka - zaključio je Inzaghi.

Uspješna sezona u elitnom natjecanju osigurala je i lijep prihod milanskom klubu. U blagajnu se slilo 150 milijuna eura, te je klupski deficit prepolovljen, očekuje se gubitak od ‘samo‘ 80 milijuna.

Ponosan je na momčad bio i vlasnik Steven Zhang.

- Odigrali smo finale s ponosom, a pobjede i porazi su sastavni dio nogometa. Čestitam našim igračima i stožeru na nevjerojatnoj utakmici, a ujedno i Cityju koji je imao sjajnu sezonu. Mi smo ponosni što smo stiglo do finala i što smo mogli pokazati naše kvalitete. Svi su vidjeli da nikome nismo inferiorni - rekao je Zhang.

image

Steven Zhang (lijevo)

PAUL ELLIS/Afp

Prvi čovjek Nerazzurra pred novinarima je govorio i o budućnosti, što je nama posebno zanimljivo zbog Marcela Brozovića, Interovog kapetana u subotnjem finalu. Naime, tijekom sezone veznjaka Vatrenih razni su mediji ‘selili‘ u druge europske velikane, no Broz je u finalu odigrao fenomenalnu utakmicu i još jednom svima pokazao koliko je kvalitetan i vrijedan igrač.

- Već smo započeli s pripremama za sljedeću sezonu. Igrači koji su bili dobri nastavit će s nama i bit ćemo sretni da ih podržimo. Bit će važno da zadržimo najjače igrače i da nastavimo biti ovako kompetitivni. Pokazali smo da zaslužujemo ovo finale i da smo jaki iako su nas mnogi unaprijed otpisali. Uvjereni smo da s temeljima postavljenima ove sezone imamo lijepu budućnost.

Dodao je kako je u nogometu naučio da pobjednička momčad mora imati miks iskustva i mladosti.

- Trebamo zrele igrače, one koji su nam omogućili da dođemo do finala, ali to je uvijek pitanje ravnoteže. Lukaku? Igrač je pokazao privrženost Interu, on je nevjerojatan momak. Ima ugovor s Chelseajem, pa ćemo morati s njima razgovarati da vidimo kakva je situacija - zaključio je Zhang.

Linker
28. travanj 2024 21:18