OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/Shutterstock Editorial/Profimedia
TRESLE SE GREDE, VRATNICE...

Manchester United se izvukao iz ponora, Vrsaljko ga propustio dotući! Mladić spasio Ronalda & Co.

Spektakl u Madridu završio bez pobjednika (1:1), hrvatski reprezentativac umalo šokirao Vragove
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2022. 23:10

ATLETICO - MANCHESTER UNITED 1:1 (Joao Felix 7' / Elanga 80')

ATLETICO: Oblak - Vrsaljko, Gimenez, Savić, Reinildo - Marcos Llorente, Herrera, Kondogbia, Renan Lodi (od 76. Lemar) - Correa, Joao Felix (od 76. Griezmann)

MAN UTD: De Gea - Lindelof (od 67. Wan-Bissaka), Varane, Maguire, Shaw (od 67. Alex Telles) - Fred, Pogba (od 67. Matić) - Rashford (od 75. Elanga), Fernandes, Sancho (od 82. Lingard) - Ronaldo

MADRID Stadion Wanda Metropolitano. Gledatelja: 68.000. Sudac: Ovidiu Hategan (Rumunjska).


Anthony Elanga pobjegao je Reinildu u 80. minuti i donio Manchester Unitedu 1:1 na gostovanju kod Atletica u Madridu te dobru poziciju pred uzvrat na Old Traffordu. To je bila jedina prava prilika za Crvene vragove koje je poraza spasio 20-godišnji Šveđanin. Bruno Fernandes je dao odličan pas, Reinildo istrčao u želji da presječe dodavanje, a nakon što je ispao Elanga je sam stigao pred Jana Oblaka i pogodio njegov desni donji kut.

ELANGIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Atletico je rano poveo i kontrolirao utakmicu, tvrdu i s malo šansi, no nije uspio izdržati bez primljenog pogotka što je bolest koja ga prati ove sezone. Na kraju je imao gredu Antoinea Griezmann u 87. minuti. U odnosu na neke ranije utakmice Atletico je bio ozbiljan i kvalitetan, dao je naznaku da može i do četvrtfinala.

GRIEZMANNOVU GREDU POGLEDAJTE OVDJE.

Šime Vrsaljko igrao je za domaćina cijeli susreta i to dobro. Za nas je to posebno zanimljivo jer Zlatko Dalić za desetak dana objavljuje popis igrača nacionalne vrstu za akciju u ožujku u Kataru. Hoće li izbornik vratiti Vrsaljka među Vatrene ili je jaz između njih prevelik? Igrač je sam kazao da se od Eura nisu čuli, od tada ga nije zvao u reprezentaciju, u međuvremenu je Šime počeo daleko više igrati, među ostalima i jake utakmice. Vidjelo se njegovo iskustvo, kvalitetno je zatvorio stranu kao desni bočni, a bio je i ofenzivno aktivan. U vršnici prvog poluvremena nakon Vrsaljkove akcije zatresla se greda. Centaršut je bio s lijeve strane, on je na drugoj vratnici htio vratiti loptu u sredinu, pogodio je obrambenog igrača od kojeg se odbila u gredu. Demonstrirao je natjecateljski karakter, kad se igra na vrhunskoj sceni i za velike uloge Vrsaljku ne klecaju koljena, tada je najbolji.

UDARAC U GREDU KOJI JE INICIRAO ŠIME VRSALJKO POGLEDAJTE OVDJE.

Statistika pokazuje da je imao 59 dodira s loptom, 58 posto točnih dodavanja, no kao bočni bio je često pod pritiskom već kod primanja, osvojio je 10 od 19 duela… Osim opisane situacije uputio je jedan udarac kraj vrata. Bilo je i pogrešaka, imao je tri centaršuta od kojih nijedan nije došao do njegovog igrača, ali nisu bili bezopasni. Defenzivno je u četiri navrata presjekao dodavanja i tome dodao četiri osvojene lopte, jednom je otklonio opasnost… Kraj njega ni Sancho, niti kasnije Rashford nisu se naigrali.

Marca je napisala: "Zatvorio je Sancha. Vrlo pažljiv u svakom trenutku i dopuštajući Llorenteu da krene u napad. Raste u velikim utakmicama…".

Josip Stanišić odavno ne igra u Bayernu jer još se nije vratio nastupima nakon ozljede, Vrsaljko želi ponovno odjenuti hrvatski dres i igrački je logično da ga Dalić vratio među Vatrene.

S rezultatom su zadovoljniji Englezi, iako ni Diego Simeone nije očajavao. Atletico je igrao bez niza igrača među ostalima Kokea i Carrasca. Već nakon dvije minute Gimenez je došao na šut, a Lindelöf je uklizavanjem spasio. No, u sedmoj minuti Joao Felix se bacio i glavom zabio na ubačaj Renana Lidija s lijeve strane. "Poletio" je, pogodio golmanovu desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu. Prvi je bio strijelac nekom engleskom sastavu…

Felix je bio prvo ime dvoboja, Simeone ga je nepotrebno izvukao iz igre u 76. minuti. Demonstrirao je dio klase.

"Vježbali smo akciju iz kakve smo dali gol, jako sam sretan zbog njega i mene", komentirao je asistent Lodi.

POGODAK JOAA FELIXA POGLEDAJTE OVDJE.

Isti tandem bio je na sceni u 27. minuti, ali taj udarac Felixa bio je nogom i preletio je gredu.

Crveni vragovi imali su jalovu prednost u posjedu i teško dolazili do gola domaćina. U cijelom prvom poluvremenu nisu napravili pravu šansu. Nakon trideset minuta mogle su se slati poruke: "Halo policija, gdje je nestao Ronaldo?". Potom se ipak otkrio, ali nije se pokazao. U 37. minuti uputio je prvi udarac, iz daljine pokraj gola. Bio je nervozan, korio suca što startove na njemu nije okvalificirao žutim kartonom… Do kraja susreta upustio je još jedan udarac, također izvan okvira, iz slobodnog udarca u završnici.

Napadač domaćina Angel Correa je kazao:

"Ostaje gorak okus jer momčad je uložila veliki trud i šteta je što su izjednačili iz naše pogreške. Mislim da će trener, ipak, biti sretan s onim što smo pokazali. Drugi susret će biti vrlo sličan."

Junak gostiju Elanga nije krio oduševljenje. Doživio je najveći trenutak u karijeri:

"Zabio sam ih prvog dodira s loptom. Sanjao sam o ovakvim trenucima, zabijanju u Ligi prvaka vrhunskim europskim momčadima poput Atletico Madrida. To je stvarenje sna. Tek je prvo poluvrijeme, moramo biti spremni za drugo na Old Traffordu. Govorio sam koliko sam smiren i hladan i kad god mi se pruži prilika želim se odužiti treneru i dati 150% svaki put kad kročim na teren. Samo radim ono što mogu, želim biti najbolji igrač na terenu. I jako cijenim šefa. Rekao mi je da natjeram braniče da se prestraše i pobjegnu. Kad dobijem priliku da to iskoristim. Htio sam dobar rezultat za navijače jer su daleko doputovali", kazao je.

Manchester United imao je na tribinama stadiona Wanda Metropolitano oko 3.500 svojih fanova.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87' - I OPET SE TRESE GREDA! ​M. Llorente je probio lijevi bok i pronašao Griezmanna koji lijepim udarcem s desetak metara iskosa pogađa okvir De Geina gola!

GRIEZMANNOVU GREDU POGLEDAJTE OVDJE.

83' - Alex Telles 'uzvraća' onaj prekršaj Marcosu Llorenteu pa i on ulazi u sučevu bilježnicu.

82' - Ušao je Jesse Lingard, na klupu će Jadon Sancho.

80' - GOOOL! Bruno Fernandes je majstorski gurnuo džokera s klupe Elangu u šansu, ispao je Reinildo, i pogađa 19-godišnji Šveđanin za izjednačenje u Madridu!

ELANGIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

79' - Prohujao je taj pokušaj C. Ronalda malo iznad grede!

78' - Correa ruši Freda u zoni udarca, a Gimenez će 'požutjeti' zbog prigovora! Izvest će taj slobodnjak Cristiano Ronaldo...

77' - Žuti karton Marcusu Llorenteu zbog faula na Alexu Tellesu.

76' - Reagira sada i Diego Simeone. U igru će Thomas Lemar i Antoine Griezmann umjesto Renana Lodija i Joaa Felixa.

75' - Kod Manchestera je ušao još i Anthony Elanga umjesto Marcusa Rashforda.

74' - Opasan udarac Geoffreyja Kondogbije prohujao je pored gola!

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

72' - GOOOL! Brani Pasveer, ali Jaremčuk natrčava na odbijanac i glavom zabija za novo izjednačenje u Lisabonu!

JAREMČUKOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

67' - Trostruku zamjenu radi Ralf Rangnick. Izlaze Luke Shaw, Paul Pogba i Victor Lindelof, zamijenit će ih Alex Telles, Nemanja Matić i Aaron Wan-Bissaka.

image
OSCAR DEL POZO Afp

65' - Festivalu žutih kartona pridružio se Marcus Rashford zbog prekršaja na Marcosu Llorenteu.

63' - Reinildo je novi vlasnik žutoga kartona zbog rušenja Paula Pogbe, a i kasnijeg prigovora.

60' - Lindelof s leđa ruši Joaa Felixa i opravdano dobiva žuti karton.

55' - Službeni izvjestitelji UEFA-ine stranice komplimentiraju Šimi Vrsaljku na srčanoj igri i ključnoj ulozi u neutraliziranju C. Ronalda, Rashforda i Shawa na svojoj strani terena.

image
JAVIER SORIANO Afp

50' - Završio je Luke Shaw u sučevoj bilježnici zbog grubog i neopreznog starta na Šimu Vrsaljka. Bio je to prekršaj otvorenim đonom, dugo se previjao Šime na travnjaku, ali čini se da će sve biti u redu s hrvatskim braničem.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme bez promjena u sastavima u objema utakmicama.

image
OSCAR DEL POZO Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Atletico je dominantnija momčad na Wandi Metropolitano, mnogo su opasniji i agresivniji igrači Diega Simeonea. Joao Felix doveo je domaće u vodstvo, a u samoj završnici prvoga dijela branič Vatrenih Šime Vrsaljko nije uspio glavom iz blizine povećati vodstvo.

U Lisabonu amsterdamski Ajax vodi 2:1. Poveli su gosti kada je Tadić majstorski zatresao mrežu, da bi najbolji ovosezonski strijelac Lige prvaka Sebastian Haller postigao autogol za izjednačenje. Isti taj Haller samo tri minute poslije postiže gol za novo vodstvo Ajaxa protiv Benfice, a tim se rezultatom i otišlo na odmor.

image
OSCAR DEL POZO Afp

45'+1' - Žuti karton dobio je Herrera zbog povlačenja Paula Pogbe.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - TRESE SE GREDA! Renan Lodi ubacio je novi izvrstan centaršut, a Šime Vrsaljko iz blizine pogodio gredu! Ponovljena snimka pokazuje da je Vrsaljkov udarac Lindelof skrenuo u gredu, u svakom slučaju bila je to velika šansa Atletica...

UDARAC U GREDU KOJI JE INICIRAO ŠIME VRSALJKO POGLEDAJTE OVDJE.

40' - Oštro je i neoprezno Marcos Llorente 'pokosio' Cristiana Ronalda. Ljutito je Portugalac tražio opomenu za španjolskog veznjaka, međutim rumunjski sudac Hategan nije se oglasio.

image
OSCAR DEL POZO Afp

34' - Novi fantastičan potez Renana Lodija! Majstorski je primirio jednu dugačku loptu, da bi se zatim varkom oslobodio Lindelofa i pogodio vanjski dio mreže... Bio bi to jedan od pogodaka godine da je ušlo!

31' - Kakva pogreška Varanea i De Gee! Spetljali su se vratar i branič Vragova, ali nije to uspio kazniti Atletico...

KIKS DE GEE I VARANEA POGLEDAJTE OVDJE.

image

Sebastien Haller

CARLOS COSTA Afp

29' - GOOOL! Kakva utakmica na La Luzu! Haller se ekspresno iskupio za autogol i poentirao za novo vodstvo Ajaxa!

POGODAK ISKUPLJENJA SEBASTIANA HALLERA POGLEDAJTE OVDJE.

26' - GOOOL! Ovosezonski najbolji strijelac Lige prvaka postiže autogol i Benfica dolazi do izjednačenja!

AUTOGOL SEBASTIANA HALLERA POGLEDAJTE OVDJE.

image
JAVIER SORIANO Afp

18' - GOOOL! Zabio je Ajax u gostima, strijelac je Dušan Tadić!

TADIĆEV SJAJAN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

15' - Uzvraća Man. Utd! Bruno Fernandes je dobro gađao s dvadesetak metara i izborio korner.

13' - Vrsaljko dobro centrira, njegovu oštru i prizemnu dijagonalu uspijevaju izbiti braniči Uniteda.

POGODAK JOAA FELIXA POGLEDAJTE OVDJE.

7' - GOOOL! Nakon kornera Atletica uspjeli su Crveni vragovi raščistiti, ali samo do Renana Lodija koji gađa Joaa Felixa 'u trepavicu' i mladi ofenzivac glavom od vratnice pogađa za 1:0!

3' - Šansa za Atletico! Gimeneza su ostavili samog braniči Uniteda u šesnaestercu, ali uspio je u posljednji trenutak blokirati Lindelof.

21:00: Počele su utakmice u Madridu i Lisabonu!

image
JAVIER SORIANO Afp


>>> Stigli su sastavi za večerašnje utakmice. Šime Vrsaljko od prve minute krenut će u dvoboj protiv Cristiana Ronalda i njegovog Manchester Uniteda.


Linker
17. listopad 2024 18:19