Maja Zlatevska / Hanza Media / CROPIX
UŽIVO OD 20.45

LOŠA VIJEST NIJE TAKNULA CICU KRANJČARA Kreće rušenje Vardara u Skoplju: Ofenziva, gol i prolaz

Nakon uzbudljivog završetka EURA, vrijeme je za nove nogometne izazove u europskim klupskim natjecanjima. Nogometaši Dinama od 20.45 sati započinju u Skoplju ovogodišnji put u Ligi prvaka te u 2. pretkolu Lige prvaka gostuju kod Vardara na Filip II Areni. Prijenos susreta možete pratiti uživo na portalu Sportskih novosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2016. 11:12

VARDAR - DINAMO 20.45

VARDAR: Pačovski, Novak, Grnčarov, Popov, Hambartsumyan, Spirovski, Gligorov, Kojašević, Fellipe, Asani, Petkovski Trener: Goce Sedloski

Klupa: Aleksovski, Mijušković, Brdarovski, Grozdanovski, Obregon, Balotelli. Nedostaje: Blaževski (ozlijeđen).

DINAMO: Ježina, Matel, Schildenfeld, Sigali, Stojanović, Machado, Antolić, Pjaca, Ćorić, Soudani, Fernandes Trener: Cico Kranjčar

Klupa: Šemper, Benković, Sosa, Soldo, Jonas, Rog, Henriquez Nedostaju: Taravel (ozlijeđen), Pivarić i Goncalo (rekonvalescenti)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Najveća europska pobjeda Zlatka Kranjčara kao trenera Dinama jest svakako ona protiv Celtica od 3:0, u 2. pretkolu Lige prvaka, 26. kolovoza 1998. godine u Maksimiru. S tim trijumfom, nakon poraza u Glasgowu od 0:1, Modri su se plasirali u Ligu prvaka. Dinamo je pred prepunim Maksimirom poveo golom Silvija Marića, a nakon toga dva puta je pogodio Robert Prosinečki. Modri su tada odigrali briljantnu utakmicu.

Jedan od igrača koji je sudjelovao u tom velikom trijumfu jučer je Zlatku Kranjčaru poželio sreću u novom europskom jurišu nakon dugih 18 godina. Bio je to trener juniora Mario Cvitanović...

Cico je jučer bio iznimno dobro raspoložen. Istina, njega je teško i vidjeti u nekom drugom stanju. Poznati trener i bivši hrvatski izbornik uvijek odiše dobrom voljom i isto takvim raspoloženjem. Ako slučajno imate loš dan, ako vam ne ide, ako ste u depri, družite se malo s Kranjčarom i svijet ćete ubrzo opet gledati kroz svijetle boje.

Kakva su mu očekivanja od današnjeg sraza u Skoplju?

- Od onoga dana kad nam je ždrijeb dodijelio Vardar, sve je bilo usmjereno pripremi za tu utakmicu. Naš cilj je jasan, dobar rezultat već danas, u prvoj utakmici. Naravno, konačni cilj je u oba ogleda ukupno biti bolji, kako bismo igrali u sljedećem pretkolu - kazao je trener Dinama.

Ono što jedino nije jučer bilo dobro jest situacija s Markom Pjacom.

- Da, zdravstvena situacija nije idealna. Pjacina prehlada prenijela se i u Zagreb... Nije maksimalno odradio sve treninge u vremenu kad smo ga imali na dispoziciji. Onda mu se u nedjelju pojavio problem sa sinusima, nije odradio trening, ali otišao je s nama na put. Nadam se da će ga do utakmice liječnička služba osposobiti te da će danas biti u sastavu koji će istrčati protiv Vardara.

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

Ići će agresivno

Jasno je da je Cico pozorno skenirao Vardar, nije propušten ni jedan detalj u pripremi današnjeg itekako važnog ogleda za Dinamo

- Vardar je vrlo dobra momčad. Gledali smo ih na dvije utakmice, jako dobro su organizirani, čvrsti... Teže malo defenzivnijoj igri, s mogućnostima brze transformacije, često se pojavljuju u kontrama i polukontrama. Mi smo spremni za takav način njihove igre, na sve zahtjeve koji će se postaviti pred nas.

Kranjčar je siguran u jedno...

- Siguran sam, skroz siguran, nećemo dopustiti da si kompromitiramo svoju situaciju!

S obzirom na analizu Vardara, pitali smo Cicu idu li njegova očekivanja u smjeru razmišljanja da će se domaćini ipak na svom stadionu braniti?

- Naravno, to ne mogu znati. Mi sigurno imamo svoju ideju. Ta je ofenzivno ući u igru te zabiti pogodak u gostima. Tako bismo si olakšali put prema nastavku natjecanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ipak, predviđanja su mi kako će nas Vardar velikom agresivnošću pokušati zaskočiti. Vjerojatno imaju i varijantu da nas zaskoče i negdje ofenzivnom igrom. Međutim, vjerujem da neće biti mnogo takvih situacija u njihovu korist - zaključio je Kranjčar.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Trener Modrih dakle, vjeruje da je sve spremno za današnji okršaj, prvu Dinamovu europsku utakmicu ove sezone. Prošle godine Modri su u Europi startali s 1:1 protiv Fole Esch u Maksimiru. Nije bilo dobro, ali sve su popravili u uzvratu pobijedivši s 3:0. Vardar je, naravno, jači i bolji od Fole Esch...

------------------------------------------------------------------------------------

OSTALE UTAKMICE 2. PRETKOLA

Utorak, 12. srpnja

Zrinjski - Legia Varšava (18:30)

Dinamo Tbilisi - Alashkert (19.00)

Qarabakh - F91 Dudelange (19:00)

Hapoel Beer Sheva - Šerif (19.50)

BATE Borisov - SJK Seinäjoki (20.00)

Lincoln Red Imps - Celtic (20.00)

The New Saints - Apoel (20:00)

Valletta - C. zvezda (20.00)

RB Salzburg - Liepaja (20.30)

Vardar - Dinamo Zagreb (20.45)

Srijeda, 13. srpnja

Rosenborg - Norrköping (19:15)

Žalgiris - Astana (19:15)

Ludogorec - Mladost Podgorica (19.30)

Crusaders - FC Kopenhagen (20.00)

Partizani Tirana - Ferencvaros (20.00)

Olimpija - Trenčin (20.30)

Dundalk - FH Hafnarfjördur (20.45)

Napomena: uzvrati su na rasporedu 19. i 20. srpnja.

Linker
22. rujan 2024 12:22