Xavi

 PAU BARRENA Afp
VISI IM PROLAZ SKUPINE

Ljutnja i razočaranje u Barci: ‘Pravimo greške koje se ne smiju raditi na ovoj razini!‘ Evo što je poručio Xavi

Katalonci se nakon četiri kola Lige prvaka nalaze u jako teškoj situaciji i prijeti im ispadanje iz LP
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2022. 23:43

Barcelona nije uspjela pobijediti Inter u 4. kolu Lige prvaka i sada se nalazi u teškoj situaciji. Katalonci će vrlo teško izboriti prolazak skupine elitnog europskog natjecanja jer u njihovoj skupini Bayern ima 12, Inter 7, a oni 4 boda.

Svima u Barceloni je jasno da su trebali upisati pobjedu protiv talijanske momčadi, a sve je jasno nakon utakmice detektirao Eric Garcia.

"Pravili smo greške koje se ne smiju raditi na ovoj razini. Morali smo se žestoko truditi da dođemo do izjednačenja nakon kojeg još nismo ispali, ali je situacija komplicirana. Nastavit ćemo se boriti dok ima nade", rekao je Garcia i dodao:

image

Eric Garcia je imao velikih problema u čuvanju Lautara Martineza

PAU BARRENA Afp

"Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali kako smo željeli, ali čim smo ispustili kontrolu lopte to nam se osvetilo. Naša se igra temelji na tome da ‘zaključamo‘ protivnika i imamo ga pod kontrolom. Danas smo imali veliku priliku i nismo je iskoristili. Iz svega ipak moramo izvući nešto pozitivno, a to je neriješeni rezultat."

Ped Barcelonom je sada El Clasico na Santiago Bernabeu.

"Moramo se brzo oporaviti od ove teške utakmice. Moramo otići na Bernabeu sa samopouzdanjem."

Trener Xavi nije skrivao razočarenje.

"Ovogodišnja Liga prvaka je okrutna prema nama. Primili smo previše golova u drugom poluvremenu dok smo u prvom bili odlični. I prvi i drugi gol Intera su bile jasne pogreške naših obrambenih igrača. Okrutno je sve od utakmice u Münchenu preko one u Milanu i sada ovdje", rekao je Xavi i dodao:

"Sve se radi za pobjede, ne samo u ofenzivnom dijelu momčadi nego i u ne primanju gola i dobroj obrani. Nogomet je igra grešaka i mi svoje moramo minimizirati Situacija je sada za nas dosta teška jer ne ovisimo sami o sebi. Sada se trebamo okrenuti domaćem prvenstvu gdje nas čeka El Clasico."

Linker
20. rujan 2024 08:06