Rio Ferdinand
 SCREENSHOT
KOCKAO SE I NIJE POGODIO

Legenda razmontirala Guardiolu: ‘Obrana je bila grozno posložena! Kao da su htjeli biti gori od Barce!‘

Promijenio je dobitnu formaciju, a jako važne igrače i svoje ponajveće zvijezde ostavio na klupi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 23:38

Nakon što su u četvrtfinalu izbacili favorizirani Juventus, nogometaši Lyona su i u četvrtfinalu eliminirali velikog favorita - Manchester City s 3:1. Bila je to utakmica u kojoj je City napadao i griješio, a Lyon zabijao.


Prvo je u 24. minuti Maxwel Cornet pobjegao obrani Cityja i zabio za 1:0, a velike greške napravila je obrana engleskog diva i kod dva gola Dembelea u 79. i 87. minuti. Jedini strijelac za City bio je Kevin de Bruyne.


Engleski mediji su nakon utakmice prst uprli u Guardiolu koji je pokušao iznenaditi Lyon promjenom formacije u 3-5-2, a neke svoje vrlo važne, ako ne i ključne igrače ostavio na klupi. Mahrez je ušao u 56. minuti. David Silva u 84. a Bernardo Silva uopće nije ulazio u igru.

image
MIGUEL A. LOPES

U zaključku - Guardiola se ovoga puta kockao i nije pogodio. Promijenio je dobitnu kombinaciju želeći iznenaditi Rudija Garciju, a doživio je gorko razočaranje.


Najdalje je u kritikama otišao legendarni kapetan Engleske Rio Ferdinand, koji danas radi kao TV komentator.


"Ja mislim da je obrana bila katastrofalno postavljena. Jučer smo pričali o Bayernu i Barceloni i ulaženju u prostor, igri između linija, a meni se danas čini da su oni u krivim postavljanjima htjeli nadmašiti Barcelonu. Kao da su htjeli biti gori od nje", objasnio je Ferdinand.

Francuski će sastav u polufinalu Lige prvaka 19. kolovoza igrati protiv Bayerna.

Linker
21. travanj 2024 14:40