GABRIEL BOUYS/Afp
NEUGODNA SITUACIJA

Kaos na finalu, Uefu prozivaju za blamažu: Navijači ‘gutali‘ dim i pješačili autocestom

Fanovi su izlazili iz preskupih taksija i autobusa koje je osigurala Uefa kako bi stigli na finale
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. lipanj 2023. 07:09

Prije početka finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Inter Milana (1:0), dio navijača u Istanbulu je proživljavao pravi kaos. Točnije, na prometnicama najvećeg grada Turske. Iako je UEFA upozoravala na gužve i dijelu fanova osigurala besplatne autobuse, prometni kolaps nije se mogao spriječiti.

Naime, dolazak na stadion Atatürk dostupan je samo jednom cestom, na kojoj je satima prije ogleda nastao "čep" u kojem je zaglavio dobar dio navijača Manchester Cityja. Četiri sata prije utakmice neki od njih su viđeni kako iskaču iz taksija, napuštaju autobuse i pješke nastavljaju put, iako je stadion od te lokacije udaljen 15 kilometara, piše The Mirror.

"Autobusi koji prevoze navijače od fan zone u središtu Istanbula do finalnog mjesta jedva su se kretali", opisuje gužvu Daily Mail.

Osim toga, fanovi su se žalili da su taksi usluge bile preskupe - prijevoz od centra grada do stadiona platili su oko 150 eura, iako inače stoji oko 12 eura. Da bi stvar bila gora, dogodio se požar u jednoj tvornici na kilometar i pol udaljenoj od Atatürka. Oblak crnog dima krenuo je prema turskoj areni, gdje su ogorčeni navijači u gužvi čekali sigurnosne provjere. Zaštitari su se, pak, bojali da će, ubrzaju li s provjerama, napraviti određene propuste i dopustiti ulaz navijačima s lažnim ulaznicama.

Daily Mail navodi da je "u prometu zapeo i Cityjev trener Pep Guardiola, pa je na pripreme stigao mnogo kasnije od nego što je bilo predviđeno". Dodaju da je Interov autobus također kasnio. Sve skupa, navijači nisu zadovoljni "tretmanom", a neki engleski mediji, poput prenesenog Daily Maila, prozvali su situaciju "novom blamažom" UEFA-e.

Linker
23. rujan 2024 12:15