PETER POWELL/AFP
Usijane glave

Incident iz svlačionice procurio u medije, europskom hitu prijeti raspad!? Ljutiti trener ponudio ostavku

Neki mediji nagađaju da bi uskoro moglo doći do čistke u redovima Atalante, možda već na zimu
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2020. 12:30

Idila koja je prošle godine vladala u hit-momčadi europskog nogometa, Atalanti, nepovratno je narušena, pišu talijanski mediji. Incident koji se navodno dogodio u svlačionici kluba iz Bergama procurio je u medije uoči sinoćnjeg okršaja protiv Ajaxa, u zadnjem kolu prvog kruga Lige prvaka.

Navodno je narušen odnos između trenera Gian Piera Gasperinija i kapetana Papua Gomeza. Sve se odigralo još početkom mjeseca u utakmici Lige prvaka protiv Midtyllanda (1:1). Tada se Gasperini odlučio na poluvremenu izvaditi iz igre Gomeza i uvesti Josipa Iličića, nakon čega je, pišu Talijani, došlo do verbalnog okršaja između Gasperinija i Gomeza, a neki tvrde, čak i do fizičkog sukoba. Usijani dvojac zaustavio je u eskalaciji sukoba upravo Iličić koji je, tvrdi se, otvoreno stao na stranu Gomeza i okrenuo leđa treneru.

Talijanski mediji tvrde da je trener Gasperini nakon incidenta odmah ponudio ostavku predsjedniku, ali ista je odbijena. Kako bilo, Gasperini je na kraju ostao, a Atalanta je u posljednjem kolu slavila u gostima kod Ajaxa 1:0 i izborila nokaut fazu natjecanja.

"I Gasperini i Gomez ostaju. Trudimo se dati sve od sebe i bitan je samo teren. Ove godine smo proživjeli nevjerojatne emocije", rekao je nakon susreta predsjednik Atalante Luca Percassi.

Usprkos njegovoj izjavi, talijanski mediji nagađaju da bi nakon svega moglo doći i do prave čistke u redovima Atalante. Neki tvrde da je odnos Gasperinija s dva ponajbolja igrača nepovratno narušen usprkos prolazu u osminu finala Lige prvaka te da je samo pitanje tko će sve otići iz kluba, vjerojatno već u siječnju

Atalanta je trenutno deveta u Serie A uz utakmicu manje, s 12 bodova zaostatka za liderom Milanom. Prošle sezone Atalanta je u završnici ozbiljno prijetila čak i prvaku Juventusu, a sada joj prijeti 'raspad preko noći.' Bila bi to velika šteta nakon svega što su pokazivali prošlih sezona.

Linker
12. svibanj 2024 11:21