ADRIAN DENNIS Afp
RIJEČ TRENERA

Igor Tudor pomiješanih emocija! Hrvat otkrio glavni razlog poraza, a onda i što je rekao igračima u poluvremenu

‘Momčad je ovdje na terenu Tottenhama pokazala osobnost, želju da stvari rade dobro‘
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2022. 06:16

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor bio je pomiješanih emocija nakon što je njegov Marseille na startu Lige prvaka izgubio u Londonu od Tottenhama sa 0-2. Francuski doprvak je pružio vrlo dobru predstavu u Londonu, posebno u prvom poluvremenu u kojem je OM dominirao. Međutim, susret je odlučio crveni karton Chancela Mbembe u 47. minuti nakon čega su gosti s igračem manje pimili dva gola.

"Postoji mješavina emocija nakon ove utakmice. U prvom poluvremenu smo dominirali, a nije lako doći ovdje i to napraviti. Crveni karton promijenio je stvari, bilo je teže. Nijedna strana nije uspjela stvoriti puno prilika, a dva ubačaja su odlučila utakmicu," kazao je Tudor na konferenciji za novinare.

"Nakon utakmice rekao sam igračima da smo odigrali dobru utakmicu. Naravno, nismo pobijedili zbog čega smo razočarani. Međutim, momčad je ovdje na terenu Tottenhama pokazala osobnost, želju da stvari rade dobro, kao i od početka sezone."

Tudor je u poluvremenu kazao igračima da pokušaju biti opasniji, no sve je presjeklo rano isključenje.

"Na pauzi sam im rekao da pokušaju biti opasniji, da više ubacuju loptu u peterac. Naravno da imaju više kvalitete od nas, ali to je ljepota nogometa ne pobjeđuje najbolji. Ne svaki put. Crveni karton je dio igre, na koncu su odlučivali detalji."

Bio je to 15. poraz OM-a u zadnjih 16 nastupa u Ligi prvaka.

"Frustrirani smo. Kada smo igrali 11 na 11, parirali smo im, a možda čak i dominirali. I sa desetoricom smo mogli postići rezultat, ali nismo bili dovoljno koncentrirani da ne primimo gol," kazao je kapetan francuskog kluba Valentin Rongier u razgovoru za Canal+.

"Znali smo da im igrajući s intenzitetom i fokusom možemo parirati. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, možda smo mogli više pokušati, nažalost presjekao nas je crveni. Ali bilo je i pozitivnih stvari i moramo nastaviti raditi," dodao je.

Linker
29. studeni 2022 06:57