Sergej Jakirović

 DARKO TOMAS Cropix
TEŽAK ŽDRIJEB

Htjeli su prvaka Gibraltara, a dobili momčad koja je pobijedila Dinamo i Real: ‘Ako se ukaže prilika...‘

Momčad koju vodi bivši trener Gorice Sergej Jakirović čeka težak posao na startu puta do Lige prvaka
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 14. lipanj 2022. 16:19

Mostarski Zrinjski osigurao je naslov prvaka Bosne i Hercegovine još u travnju i praktično već tri mjeseca priprema se za Europu. Zrinjski je najtrofejniji bosanskohercegovački premijerligaš, sedam naslova nitko nije osvojio osim njih, a dominacija kojom je momčad Sergeja Jakirovića došla do titule nezapamćena je u ligi.

No, isti taj Zrinjski nikada nije prošao prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a tamo je nastupio šest puta. Ako ćemo suditi po ždrijebu, i ovo ljeto će teško promijeniti tu statistiku. Naime, od mogućih pet protivnika u prvom kolu kvalifikacija mostarski klub dobio je najtežeg. Zrinjski je priželjkivao prvake Gibraltara ili Irske, ali je dobio prvaka Moldavije. Šerif iz Tiraspola još prošle sezone igrao je u skupini Lige prvaka i nokaut fazi Europske lige, a na tom putu izbacio je Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba, kasnije pobijedivši čak i veliki Real u Madridu. Kasnijeg europskog prvaka.

Sergej Jakirović je otkako je HŠK Zrinjski doznao svih 15 potencijalnih protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka ponavljao kako nema laganih protivnika, ali sasvim sigurno da Šerif iz Tiraspola spada među one koje nije priželjkivao.

- Radi se o momčadi koja je 80 posto sastavljena od stranaca, a koja ima 12 reprezentativaca. To je onaj prvi dojam, a već kreće potpuna analiza. Znamo da su izbacili Zvezdu i Dinamo, da su pobijedili Reala i sigurno da nas čeka težak posao - poručio je Jakirović iz Svetog Martina na Muri gdje je poveo momčad na pripreme za novu sezonu koja im tako počinje petog ili šestog srpnja u Mostaru protiv Šerifa.

Ipak, to ne znači da će se Zrinjski unaprijed predati, pogotovo što ovaj nastup u Europi dolazi nakon najimpresivnije osvojenog naslova u povijesti Premijer lige.

- Napravit ćemo sve da ih maksimalno analiziramo, a onda Šerifu i maksimalno otežamo posao. Ako se ukaže prilika, naravno i da pokušamo pobijediti. Nadam se samo da ćemo biti zdravi i da ćemo pokušati ponoviti igre iz prvenstva - dodao je Jakirović.

Linker
16. travanj 2024 08:14