Mateo Kovačić, Luka Modrić i Daniele Orsato

 ANP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
NOVI SPEKTAKL

Hrvatski ‘krvnik‘ ponovno između Modrića i Kovačića: Bio je blizu HNL-a, sada odlazi na najveću pozornicu

‘Inače ne pričam o sucima, ali to je sad nemoguće izbjeći‘, poručio je kapetan Vatrenih
Piše: SNObjavljeno: 15. travanj 2024. 11:21

Nakon spektakla u prvom duelu na Santiago Bernabéuu (3:3), Manchester City i Real Madrid drugi čin borbe za polufinale Lige prvaka odradit će u srijedu od 21 sat na Etihadu, a pravdu će dijeliti - Daniele Orsato. Poznati talijanski sudac, koji je Vatrenima sudio u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, kada su Dalićevi izabranici poraženi od Argentine, ponovno će biti arbitar na dvoboju između Luke Modrića i Matea Kovačića. Ista je situacija bila i prošle sezone, također u uzvratnom ogledu četvrtfinala Lige prvaka, kada je Real igrao protiv Chelseaja, a sada će u hrvatski duel biti uključen i Joško Gvardiol.

No, 48-godišnji Talijan nije baš omiljen hrvatskim veznjacima. Kapetan Vatrenih kritizirao ga je nakon poraza od Argentine na Mundijalu, nakon što je Orsato dosudio upitan kazneni udarac, a brzo je dobio i nadimak "hrvatski krvnik".

- Inače ne pričam o sucima, ali to je sad nemoguće izbjeći. Orsato mi je i ranije sudio, jedan je od najgorih sudaca koje znam. Ne govorim samo o danas, nisam imao dobro sjećanje. Katastrofa - rekao je Modrić.

Sličnog stava tada je bio i Kovačić.

- Ne mogu vjerovati da to nije korner. I onda u nastavku akcije dosudi penal iz kojeg primimo pogodak... - poručio je dok je branio boje londonskog kluba.

Dodatnu zanimljivost cijeloj priči daju i nedavna šuškanja prema kojima je Orsato bio jedan od kandidata za suđenje derbija u HNL-u, ali je ta zadaća ipak drugim sucima.

Linker
25. travanj 2024 14:22