17-godišnji Roko Brajković

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
SPEKTAKL NA POLJUDU

Hajduku za utakmicu godine u juniorskoj Ligi prvaka stiže igrač koji je nastupio protiv Dinama na Maksimiru

‘Pozivam sve da nam budu vjetar u leđa. Sjećam se lani protiv Atletica kako su nas podignuli‘.
Piše: Ivan RenićObjavljeno: 27. veljača 2023. 18:19

Uoči sutrašnjeg spektakla Lige prvaka mladih protiv Manchester Cityja na Poljudu (14.00), oglasio se i trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir.

- Stanje u momčadi je dobro. Momci su jako motivirani i jedva čekaju utakmicu. Čuo sam se s trenerom Lekom. Čekamo još Roka Brajkovića koji je igrao za seniore. Problemi su s povratkom iz Zagreba. Trebao bi stići danas tijekom dana, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svjestan je Budimir na kakvom će iskušenju biti njegovi momci.

- Njihovi juniori su, poput seniora, među četiri najbolje europske momčadi. Protiv svake ekipe imaju ogroman posjed lopte, oko 70 posto. Morat ćemo igrati bez lopte i začepiti prilaze golu. Kroz tranziciju ćemo pokušati ugroziti njihova vrata.

image

Mario Budimir

VOJKO BASIC Cropix

Oprezni će hajdukovci morati biti i s loptom u nogama. City je momčad prepuna mladih zvijezda, igrača o kojima će se, nedvojbeno, još pričati.

- U našem posjedu ne smijemo olako gubiti lopte jer oni imaju dva iznimno brza krila, moćna u igri jedan na jedan. Imaju i dvije osmice, dva lijevaka. Nema se što reći, to je kompletna ekipa, najjača protiv koje ćemo igrati u ove tri godine otkako sam trener juniora.

Koga nema...

Neće, nažalost, biti Luke Vuškovića, ni Marka Capana.

- To mi je najviše žao što nećemo moći s top ekipom zaigrati protiv njih. Puno je golova postigla ta kombinacija. Capan asistent, Vušković skakač. Ali i ovi što budu na terenu dat će sve od sebe.

Mlade Građane ipak bi se moglo uhvatiti „na spavanju”...

- Znaju se ponekad zaigrati jer vole loptu, jako su dobri s njom. Ako ih tu uspijemo „ubosti”, imati pravi tajming, pravu završnu loptu, onda bismo se mogli radovati.

Očekuje se dobrano ispunjeni Poljud. Juniorski spektakl i moćni protivnik mamac su za gledatelje.

- Pozivam sve navijače. To su naši ljudi koji prepoznaju nogomet, rad i trud trenera i igrača. Pozivam sve da nam budu vjetar u leđa. Sjećam se lani protiv Atletica kako su nas podignuli. Dođite i podržite našu dicu – zaključio je Budimir.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim

riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju

između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu

SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Linker
28. travanj 2024 01:29