OSCAR DEL POZO Afp
PRVE REAKCIJE

Guardiola priznao: ‘Imali smo sreće što nismo primili gol‘; Koke: ‘Ponosan sam, a taktiku nismo mijenjali‘

Nogometaši Man. Cityja plasirali su se u polufinale LP nakon što u uzvratu u Madridu odigrali 0-0 s Atleticom
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2022. 23:50

Atletico je od 90. minute igrao bez isključenoga Felipea, a u završnici je stisnuo goste i bio je blizu pogotku koji bi im donio produžetak, ali nije uspio zabiti.

"U drugom dijelu bili su bolji od nas i bili smo sretni što nismo primili gol. Ukupno gledano smo u polufinalu i to zasluženo", rekao je nakon susreta trener Manchester Cityja Pep Guardiola koji je tako izborio svoje deveto polufinale Lige prvaka, više nego bilo tko drugi u povijesti natjecanja.

"Ne možemo očekivati da ćemo svaki put igrati čudesno. Ponekad moram i patiti. Ponosan sam na prolazak u polufinale jer je protivnik bio jako dobar. Pokušali smo iz uzeti loptu, ali nisu uspjeli. Oni su imali prilike za postizanje gola, bili su izvrsni u drugom poluvremenu. Napravili su veliki pritisak, mi smo izgledali kao da samo zaboravili igrati nogomet", odao je Guardiola počast igri Atletica.

Španjolski trener nije želio komentirati sukob Stefana Savića i Jacka Grealisha, ali je dao komentar o ozljedama Kevina de Bruynea i Kylea Walkera.

"U velikim smo problemima. Prije tri dana smo igrali tešku utakmicu protiv Liverpoola, putovali u Madrid i ovdje doživjeli dosta ozljeda. Nisam siguran što će se događati u sljedećim tjednima", izjavio je Guardiola.

Oglasio se i stoper 'Građana' John Stones.

"Znali smo da ovdje nije lako igrati. Ovo je moja prva utakmica ovdje i razgovarao sa s momcima koji su tu već igrali. Bila je to teška večer, a način na koji smo se branili i obranili u obje utakmice je nevjerojatan", rekao je Stones.

Oglasio se i Atleticov veznjak Koke.

"Ponosan sam na svoje suigrače i na navijače. Pokazali smo ogromnu želju i glad kako bismo prošli dalje i možemo biti ponosni na učinjeno. Nažalost, nismo uspjeli izboriti polufinale. Drugo poluvrijeme? Nismo ništa promijenili u taktici. Možda smo se samo pokali više naprijed i pritiskali dalje od gola, možda više riskirali, ali osnovna ideja je bila ista". objasnio je Koke.

Linker
27. travanj 2024 13:27