Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MODRA SLVAČIONICA

DINAMOVCI UZDIGNUTE GLAVE 'Nedostajalo nam je malo sportske sreće, lopta se odbila baš čovjeku koji vrijedi 100 milijuna, a on zabija žmirečki'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. prosinac 2016. 00:48

Iako ni u šestom pokušaju nije zabio gol, Dinamo se nije osramotio u svojoj posljednjoj ovosezonskoj utakmici u Ligi prvaka. Nogometaši Juventusa rutinski su pobijedili Zagrepčane 2-0 (0-0) i osvojili željeno 1. mjesto u skupini H, uz njih je u osminu finala prošla Sevilla, dok se 'modri' sad potpuno okreću domaćem izazovu lova na Rijeku.

Bio je to najmlađi Dinamo ikad u Ligi prvaka, prosječne starosti 21,36 godina, a bio bi doslovce zelen u žutim dresovima da Benkovića na zadnjem treningu nije ponovno osjetio leđa (igrao je pod blokadom i protiv Rijeke), bez Schildenfelda bi to bilo 20,27, no oboje mlađe od onog Dinama koji je izgubio od Lyona 1-7 i bio mlad 22,4 godine.

- Naglasio sam igračima uoči utakmice da igraju sa samopouzdanjem, da nemaju ništa za izguiti i da igramo protiv igrača koji vrijede jako puno milijuna, ali da trebamo dokazati kako se brani svoj dres i da pokažemo da nismo ništa lošiji od njih. Zadovoljan sam trudom i željom, a pogreške su sastavni dio nogometa i iz njih moramo steći iskustvo, poručio je Dinamov trener, a kolega mu Allegri naglasio da "nije bilo lako protiv suparnika koji je bio s desetoricom iza lopte".

Mario Mandžukić po običaju nije bio raspoložen za razgovor s nijednim novinarom, ali jest Mario Šitum, s kojim je mijenjao dres:

- Jako dobro smo im parirali zonom u 1. poluvremenu, teško su nam stvarali šanse, a u drugom nam je nedostajalo malo sportske sreće, odbila se lopta baš čovjeku koji vrijedi 100 milijuna i zabije nam žmirečki. Drugi gol dobijemo iz prekida, na kraju vuče na to da smo naivno izgubili. No, ne možemo si ništa zamjerit, svatko je dao maksimum za ovaj dres, poručio je Šitum.

- Žao nam je svima što nismo uspjeli postići pogodak u Ligi prvaka. Juventus je sjajna ekipa, ali mislim da smo mi pokazali dobru igru, posebno u prvom dijelu. Jako sam sretan što sam igrao od prve minute, hvala treneru na povjerenju i prilici i siguran sam da ću dobiti još prilika ako nastavim raditi. Ja ću dati sve od sebe - govorio je Nikola Moro.

Linker
24. rujan 2024 12:20