RONALD GORSIC/CROPIX
NAHVALIO I MODRIĆA

Dani Olmo nikad ne zaboravlja Dinamo i Hrvatsku: ‘Osjetio sam da moram pomoći...‘

Španjolski nogometaš dao je veliki intervju za AS, a dotaknuo se i tema vezanih uz Lijepu našu
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 09:14

Jedna od večerašnjih utakmica osmine finala Lige prvaka igra se u Leipzigu gdje gostuje madridski Real. Bio je to dobar povod novinarima AS-a da naprave veliki intervju s Danijem Olmom, španjolskim reprezentativcem koji igra za njemački klub.

- Volim igrati protiv španjolskih momčadi, a posebno protiv Reala. Prošle godine smo se susreli u grupnoj fazi, sada u osmini finala i ne postoji veća motivacija od toga.

‘Kraljevski klub‘ uoči večerašnje utakmice ima problema s ozljedama, ali Olmo misli da to ne umanjuje kvalitetu Madriđana.

- Imali su dosta nesreće s ozljedama, ali to je Real. Oni imaju jako puno kvalitetnih igrača da bi nadoknadili te ozljede. Carvajal i Tchouaméni su igrali na pozicijama stopera, ali i na ‘desetkama‘. Ne znam kako će igrati protiv nas, ali znam da će imati iznimno snažnu i kompetitivnu momčad. Morat ćemo biti na 100% i iskoristiti sva naša oružja.

Novinare AS-a zanimalo je i što Olmo misli o situaciji u kojoj se ove sezone našao Luka Modrić koji ne igra onoliko koliko je očekivao.

- U Realu je konkurencija strašna, a Modrić je dokazao da je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, ne samo ne svojoj poziciji nego i generalno. Ali Camavinga, Bellingham i Tchouaméni su mladi i siguran sam da su učili od njega i drugih veterana poput Kroosa. Modrića poznajem osobno, on je pravi primjer, na terenu i van njega. Svatko može učiti od njega.

Jude Bellingham je jedan od ozlijeđenih igrača Reala pa ga se Leipzig ne mora pribojavati za večerašnju utakmicu. No, Englez je po dolasku iz Borussije pokazao klasu i postao najbolji igrač Reala.

- U Bundesligi nije postizao toliko golova, ali je uvijek bio bolji od protivnika. U Realu dolazi više do izražaja, u Borussiji je igrao malo natrag, bio manje istaknut, a sada pokazuje iznimnu učinkovitost kao golgeter.

image
CHRISTIAN SCHROEDTER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Priča oko reprezentacije Španjolske uvijek je aktualna oko Olma. Upisao je 32 nastupa i 7 golova, ali mnogi misle da je prvi poziv stigao kasnije nego je trebao.

- Moguće je da zbog ranog odlaska iz Španjolske nisam bio na radaru, ali to nije nešto o čemu puno razmišljam. Dobio sam priliku da igra za svoju reprezentaciju na Europskom prvenstvu, na Svjetskom prvenstvu, u Ligi nacija. Na kraju svi koji prate nogomet znaju za mene.

Dolaskom u Leipzig, Olmo je skrenuo pažnju svjetske javnosti na sebe. No, sve je počelo u Dinamu kojeg Olmo nikada ne zaboravlja. Kao ni Hrvatsku.

- Imao sam mnogo iskustava tamo, igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara. Osjećao sam da na neki način moram pomoći Hrvatskoj i tim obiteljima. U Španjolskoj surađujem s Udrugom rodbine i prijatelja onkološke djece Katalonije. Pomognem gdje god mogu.

Leipzig u Bundesligi trenutno zauzima petu poziciju s 37 bodova, čak 18 manje od vodećeg Bayera kojeg vodi Xabi Alonso i koji je najveće iznenađenje sezone.

- Igraju na nevjerojatnoj razini i s razlogom su na vrhu. Nismo ih uspjeli pobijediti u dvije međusobne utakmice, a oni su osvajali bodove u posljednjim sekundama. To pravi razliku. Prolaze sve prepreke i postižu rezultate. Od kako je Xabi Alonso preuzeo momčad, došlo je do promjene. Prošle godine su bili pri dnu, a nije slučajnost što su sada tako visoko - istaknuo je Olmo.

Linker
01. svibanj 2024 18:53