FRANCK FIFE Afp
‘KRALJEVI‘ PALI

Carlo Ancelotti utučen i tužan nakon kiksa Reala: ‘Ne smijemo tražiti izgovore, sve smo radili krivo‘

‘Mogli smo izjednačiti, imali smo prilike na kraju, ali nismo zaslužili‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2024. 08:38

Real Madrid je u Francusku otputovao kao favorit uoči ogleda s Lilleom, no na kraju je minimalno poražen (1:0) protiv petoplasirane momčadi francuskog prvenstva.

- Tužan sam, nije to bila dobra utakmica. To je sport i porazi su njegov sastavni dio, ali osjećaj nije bio dobar. To me najviše brine, no imamo sve mogućnosti da učimo iz ovog poraza i da budemo bolji. Stvari trebamo brzo popraviti jer nas u subotu čeka nova utakmica – rekao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Nada se da će njegova momčad iz ovoga izvući pouku.

- Veoma sam iskren. Moramo prihvatiti kritike na našu igru, jer su one na mjestu. Nismo pokazali našu dobru verziju u ovoj utakmici. Kad smo prošle sezone izgubili derbi, bilo je to fantastično buđenje, i nadam se da nam i ovaj poraz može donijeti isto.

Istaknuo je Realov trener da je pobjeda Lillea potpuno zaslužena.

- Srećom, nije nam se u posljednje vrijeme često dogodilo da suparnik igra bolje od nas i da zaslužuje pobjedu. Bilo nam je teško ući u utakmicu i dobivati duele. Mogli smo izjednačiti, imali smo prilike na kraju, ali nismo zaslužili. Moramo učiti i znati što trebamo popraviti, kao i posljednji put kad smo izgubili. Mislim da to nije jako komplicirano...

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Što sve nije bilo dobro?

- Sve smo radili krivo; s loptom, tranzicija, intenzitet, gubili smo duele... Moramo na to gledati hladne glave, ali moramo napredovati. Bilo nam je teško stvarati i kreirati. U posjedu lopte smo bili spori i s malo ideje. Imamo napadače koji trebaju okomitiju igru, a to je problem ako igraš sporo.

Odao je Ancelotti priznanje suparniku.

- Lille nas nije iznenadio, jer je to momčad koja jako dobro zna s loptom i bila je motiviranija od nas. Igrali su jednostavnije s loptom, s više intenziteta i na kraju su bili i uspješniji.

Kalendar natjecanja je zahtjevan, ali Ancelotti nije želio tražiti alibije.

- To nije izgovor. Igrali smo puno puta nedjelja-srijeda-subota i borili smo se. Ovo nije bila dobra večer. Ne smijemo tražiti izgovore, moramo se poboljšati i ništa više – jasno je poručio Realov trener.

Linker
04. listopad 2024 10:35