Matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia
‘ZABILI SMO AUTOGOL‘

Bjelica detektirao glavni problem nove momčadi: ‘Igrači su u strahu, a kad je tako, taktika je nevažna‘

Hrvatskom stručnjaku ni pobjeda nad Real Madridom ne garantira europsko proljeće
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. studeni 2023. 08:53

Stoper Brage Sikou Niakaté pocrvenio je u 31. minuti, već u 42. Robin Gosens donio je brojčano jačem Union Berlinu 1:0 vodstvo. Djelovalo je da debi Nenada Bjelice na klupi njemačkog kluba ide u izvrsnom pravcu, da bi Josip Juranović i berlinsko društvo u Portugalu mogli proslaviti prvu pobjedu u Ligi prvaka.

Ipak, početkom drugog dijela Alvaro Djaló zabio je za 1:1, što će se ispostaviti i konačnim rezultatom, stoga Union više nema šansu plasirati se u nokaut fazu elitnog klupskog natjecanja Europe.

- Moglo bi se reći da smo si zabili autogol jer sve je počelo lošom odlukom, koju je protivnik znao iskoristiti. Trebalo nam je dosta vremena da se oporavimo. Da smo pobijedili, imali bismo sve u svojim rukama. Sada ovisimo o drugim rezultatima - kazao je Bjelica nakon remija u Bragi.

Na presici nakon susreta hrvatski stručnjak nije bio previše rječit. Baš kao što je i kazao po dolasku u Union, draže mu je razgovarati na terenu. Analizirajući susret s Bragom, Bjelica nije govorio o strategiji jer, kaže, nema to smisla sve dok igrači djeluju uzdrmano.

- Uz naš nedostatak samopouzdanja, zapravo uopće nije važno u kojem sustavu igrate. Postoji određeni strah u glavama i nogama igrača, a dolazi zbog nedavnih loših rezultata. Igrači se ne usude poslati neko rizično dodavanje... Moramo odraditi nekoliko pozitivnih razgovora s momčadi, a remi je na kraju pravedan ishod - kazao je Bjelica.

Najbolje što Union sada može doseći je treće mjesto i Europska liga. Bjelica u posljednjem kolu C skupine mora nadjačati Real Madrid pred domaćim navijačima te se istovremeno nadati porazu Brage na stadionu Diego Maradona u Napulju. Portugalcima je protiv Napolija dovoljan i neriješen rezultat da izbore treće mjesto, neovisno o ishodu susreta Union-Real.

Prije toga, Bjelicu čeka i "vatreno krštenje" u Bundesligi, gdje ga u subotu dočekuje Bayern München na Alianz Areni. Zatim će Union odigrati protiv Borussije M‘gladbach (9. prosinca), pa slijedi susret s Kraljevima i saznat ćemo mogu li se nogometaši Uniona ukrcati u posljednji vagon za europsko proljeće.

Linker
13. svibanj 2024 21:44