Lamine Yamal

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
IGRALI S IGRAČEM MANJE

Barcino čudo od djeteta usred utakmice netragom nestalo s terena. Oglasio se i Xavi, evo o čemu se radi

‘Da, nije ga bilo 10 minuta. Igrao je bolestan, znao sam i ja za to‘, rekao je trener Barcelone
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2023. 07:16

Nije protekle večeri u Ligi prvaka bilo lako katalonskom gigantu. Barcelona je ipak uspjela minimalno pobijediti Porto na vrlo zahtjevnom gostovanju i tako ostati na pravom putu za plasman u nokaut-fazu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, onda kad se već očekivalo da bi se na odmor moglo otići bez golova pogodio je Ferran Torres. Nekadašnji igrač Manchester Cityja je, unatoč nešto ranijoj fazi utakmice, već bio ušao s klupe i kao "džoker" Xavija Hernandeza, riješio utakmicu.

Torres je zamijenio Roberta Lewandowskog. Poljak se ozlijedio, a nakon utakmice trener Xavi je kazao kako je posrijedi bio jak udarac u zglob, no nije se znalo precizirati koliko će izbivati s terena.

Posebno zabrinjavajuća situacija dogodila se za Barcu i u drugom dijelu. Naime, mlada senzacija Lamine Yamal napustio je teren u 71. minuti, navodno kako bi otišao na WC. Nije se vratio u igru, a zamijenjen je tek u 80. minuti. Barca je dakle, skoro čitavih 10 minuta igrala s igračem manje. Barcelonino 16-godišnje otkriće kao da je "netragom nestalo" s terena, a Xavi je nakon utakmice na tu temu rekao:

- Da, nije ga bilo 10 minuta. Igrao je bolestan, znao sam i ja za to. Tijekom jedne kraće stanke rekao sam mu da slobodno otrči do toaleta i da bude brz, ali na kraju mi je odgovorio da se ipak neće moći vratiti na teren.

Yamal je, podsjetimo, tek potpisao novi ugovor s Barcelonom u kojem ima ugrađenu otkupnu klauzulu od milijardu eura, a nedavno je postao i najmlađi debitant u povijesti španjolske reprezentacije.

Linker
23. travanj 2024 15:43