MIGUEL MEDINA Afp
PORAZ OD MONACA

‘Barça je počinila samoubojstvo‘. Španjolci u jednoj rečenici najbolje opisali kiks Flickove momčadi

‘Crveni karton je sve promijenio. Mi smo se pokušali zadržati u utakmici, ali nismo uspjeli‘, komentirao je Flick
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2024. 07:51

‘Barça je počinila samoubojstvo‘. Naslov teksta ugledne Marce sve govori o tome što španjolski mediji misle o porazu katalonske momčadi u Monacu (2:1) na otvaranju Lige prvaka.

Marca ističe kako Barcelona nije imala nikakvih šansi nakon što je Eric Garcia dobio rano isključenje.

"Igrati 80 minuta u Ligi prvaka s igračem manje je fatalno, a ni ovaj put nije bilo ništa drukčije. Istina je da je na trenutke, posebno nakon Yamalovog gola, izgledalo kao da Barcelona može napraviti nešto, ali Francuzi su pokazali snagu kojom su iskoristili činjenicu da su imali igrača više", pišu Španjolci.

Marca ističe i sjajan potez Yamala koji je postigao fantastičan gol nakon kojeg Monaco nije izgledao isto. "Protivnici su se nakon tog gola prepali. Monaco nije išao u napade s energijom koju je imao prije toga nego su cijelo vrijeme imali jedno oko na Yamalu jer su znali da on može napraviti veliku opasnost."

Monaco je na kraju ipak pobijedio, a isključenje Garcije je jednostavno bilo preveliki teret za Barcelonu.

- Nismo se dobro razumjeli u toj situaciji. Žao mi je zbog Erica, znam da ga je to isključenje zaboljelo. Takve situacije se obično ne događaju, sada se dogodila, a s 10 igrača nismo uspjeli napraviti neki bolji rezultat - rekao je nakon utakmice vratar Barcelone Marc-André ter Stegen.

Trener Katalonaca Hansi Flick je istaknuo kako je Monaco zaslužio pobjedu.

- Crveni karton je sve promijenio. Mi smo se pokušali zadržati u utakmici, ali nismo uspjeli. Monaco je jako dobra momčad, jako su brzi i dobro organizirani. Jesam li zakasnio s izmjenama? Mislim da nisam, pokušali smo biti kompaktni u obrani jer smo igrali s igračem manje. Poraz nikada nije dobar, ali vidio sam neke pozitivne stvari jer smo se i obranili i napadali kao momčad - rekao je njemački trener.

Linker
20. rujan 2024 13:21