Luka Sučić (desno)
 BARBARA GINDL Apa-picturedesk Via Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

Apsolutna ludnica na startu euro-sezone! Zabili Sučić i Rakitić, a nekoć velika nada ispisala je povijest

U poluvremenu s četiri penala, Hrvati su realizirali dva, jednog promašili. Nestvarno...
Piše: Goran Čičin-Mašansker, SNObjavljeno: 14. rujan 2021. 20:46

SEVILLA - RB SALZBURG 1:1

SEVILLA Stadion Sanchez Pizjuan. Sudac: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija).

STRIJELCI: 0:1 - Sučić (21 - 11m), 1:1 - Rakitić (42 - 11m).

SEVILLA (4-3-3): Bounou - Navas (od 87. Montiel), Carlos, Kounde, Acuna - Jordan (od 46. Delaney), Fernando, Rakitić (od 66. Mir) - Suso (od 46. Ocampos), En-Nesyri, Gomez (od 58. Lamela).

TRENER: Julen Lopetegui.

RB SALZBURG (4-4-2): Köhn - Kristensen, Solet, Wöber (od 51. Piatkowski), Ulmer - Sučić, Aaronson, Camara, Seiwald (od 79. Capaldo) - Šeško (od 67. Adamu), Adeyemi (od 80. Okafor).

TRENER: Matthias Jaissle.

CRVENI KARTON: En-Nesyri (50 - drugi žuti; simuliranje).


U Sevilli je viđena luda utakmica, u prvom poluvremenu bjeloruski sudac Kulbakov dosudio je čak četiri kaznena udarca, od kojih su tek dva realizirana. Strijelci su bili hrvatski nogometaši Ivan Rakitić i Luka Sučić.

Četiri penala u jednom poluvremenu nismo u Ligi prvaka vidjeli od sezone 2003/2004., da bi se Sevilla i RB Salzburg u Andaluziji pobrinuli za pravu dramu. Adeyemi je izborio tri kaznena udarca za goste, no prvog je promašio, poslao je loptu pokraj vrata. Zato je iz drugog bio siguran mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić, smireno je poslao loptu u suprotni kut domaćeg vratara Bona. Potom je Bono skrivio penal, ali je Sučić s bijele točke pogodio vratnicu, da bi u završnici prvog dijela siguran sa 11 metara bio Ivan Rakitić za stoti Sevillin gol u europskim natjecanjima.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 50. minuti. En-Nesyri je pokušao prevariti suca i iznuditi još jedan kazneni udarac, ali mu je gluma bila loša pa je zaradio drugi žuti karton. Prije toga je pomoćni sudac označio zaleđe, ali Kulbakov nije promijenio svoju odluku. Do kraja promjene rezultata nije bilo, ostalo je 1:1. Gosti su u nastavku bili bliže pogotku, ali se Sevilla uspjela obraniti.

Sučićev pogođeni penal pogledajte OVDJE.

Sučićev promašeni penal pogledajte OVDJE.

Rakitićev kazneni udarac pogledajte OVDJE.

Perica ušao u povijest

Inače, prvi pogodak u novom UEFA-inom natjecanju Konferencijskoj ligi zabio je - Hrvat. Stipe Perica, nekadašnji igrač Zadra, ali i londonskog Chelseaja. Njegov je Maccabi iz Tel Aviva pobijedio Alaškert iz Armenije s 4:1, a Perica je zabio za 1:0 u 13. minuti.

Nevjerojatno otvaranje za Hrvate!

Linker
20. travanj 2024 02:32