PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
RIJEČ TRENERA

Ancelotti oduševljen: ‘Za mene je on bio igrač utakmice! Mladi ponekad iznenade, ali Luka Modrić i Kroos...‘

‘Rodrygo, Vinicius i Valverde dobro su funkcionirali i bez Benzeme. Preuzeli su odgovornost‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 03. studeni 2022. 09:06

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti bio je oduševljen načinom na koji je njegova momčad završila prvi krug Lige prvaka. Nakon pobjede protiv Celtica (5-1) kazao je novinarima:

- Krenuli smo otpočetka jako ne bismo li što prije riješili pitanje pobjednika. Nemam nikakvih zamjerki na igru svoje momčadi – ustvrdio je Ancelotti.

Na novinarske upite trener Reala je i detaljnije secirao izvedbu protiv Celtica. Asensija?

- Za mene, on je bio igrač utakmice. Posebice je dobro surađivao s Valverdeom i Carvajalom. Taj je trojac funkcionirao besprijekorno, jako su dobro kombinirali. Imponira mi kod Asensija što je uvijek pokazivao pozitivan stav. Čak i kada nije igrao.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

O Modriću i Kroosu...

- Mladi igrači vas ponekad iznenade, ali Luka Modrić i Toni Kroos više ne mogu iznenaditi. Iskusni su i od njih uvijek znate što možete očekivati. Obojica su odigrali jako dobro.

Momčad Reala lako je svladala Celtic iako je Ancelotti tek djelomično (posljednjih pola sata susreta) koristio „Zlatnu loptu“, francuskog napadača Karima Benzemu.

- Rodrygo, Vinicius i Valverde dobro su funkcionirali i bez Benzeme. Preuzeli su odgovornost i pokazali veliko samopouzdanje. Osobito Valverde. Sve su to igrači koji mogu značajno napredovati.

image
THOMAS COEX Afp

Na kraju konverzacije s medijima, trener Reala je istaknuo kako će za utakmicu La Lige protiv Raya Vallecana u konkurenciji za početni sastav iznova biti i Benzema i Tchouameni.

- Obojica su sanirali ozljede i biti će dostupni za igru – zaključio je Ancelotti.

Linker
25. travanj 2024 11:48