JAVIER SORIANO Afp
NASMIJAO SVE NA PRESICI

Ancelotti nakon sjajne utakmice ‘pecnuo‘ Bellinghama: ‘Jednu stvar još mora popraviti. Nitko nije savršen!‘

‘Ono što je posebno kod njega je ta sposobnost da lako ulazi u kazneni prostor i poentira. To Zidane nije imao‘
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 14:54

Najviše vremena nakon velike 4:2 pobjede protiv Napolija, Carlo Ancelotti posvetio je Judeu Bellinghamu. Očekivano, jer mladi je Englez ponovno bio Realova najjača karika. Zabio je u 22. minuti za 2:1 i preokret Kraljeva koji su gubili od 9. minute, a onda u sudačkoj nadoknadi asistirao Joseluu za konačnih 4:2.

"On vas iznenadi u svakoj utakmici. On je jednostavno poseban poklon današnjem nogometu. Jasno je da ga i trener, i suigrači i navijači vole, no mislim da je generalno, svijet nogometa uzbuđen što postoji takav igrač. On je mlad, ali se sjajno prilagodio u svlačionici. No postoji jedna stvar koju mora popraviti, a to je španjolski jezik. Nitko nije savršen!", nasmijao je sve karizmatični Talijan na presici nakon utakmice.

image
JAVIER SORIANO Afp

Novinari su potom poželjeli da Bellinghama usporedi s apsolutnom igračkom i trenerskom legendom Reala, Zinedineom Zidaneom, koji je sinoć uživo gledao utakmicu na Santiago Bernabeuu.

"Teško je uspoređivati različite generacije. Ono što je posebno kod Bellinghama je ta sposobnost da lako ulazi u kazneni prostor i poentira. To Zidane nije imao. Međutim, Jude opet nema takvu individualnu kvalitetu kakvu je imao Zidane", priznao je trofejni talijanski stručnjak i nastavio:

"No, to je moderni nogomet. On zahtijeva fizički moćne igrače koji vrlo brzo mogu pokriti velike dijelove terena, a to je Bellingham".

Ancelottijeve riječi potkrjepljuju i brojke- 20-godišnji Englez zabio je ove sezone već 15 golova u 16 utakmica, a u Ligi prvaka u svih pet kola!

Linker
27. travanj 2024 16:47