Carlo Ancelotti

 GLYN KIRK Afp
KONAČAN ZAKLJUČAK

Ancelotti dao hrabru prognozu, legende se slažu: ‘On zaslužuje Zlatnu loptu, to je neupitno‘

Brazilac je u 39 utakmica za Real postigao 24 gola uz 11 asistencija
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2024. 17:49

Vinicius Jr. još jednom je pokazao raskoš svog talenta u finalu Lige prvaka. Brazilac je pogotkom za 2:0 u 83. minuti "riješio" utakmicu protiv Borussije Dortmund, i tako osigurao Realu 15. naslov Lige prvaka. Vinicius se nekoliko puta na utakmici istaknuo kvalitetnim prodorima i driblinzima, te je pogodak pri kraju susreta bio kruna njegove predstave, a i sezone koju je odigrao za Kraljevski klub.

Brazilac je u 39 utakmica za Real postigao 24 gola uz 11 asistencija, a pritom se "okitio" trofejima pobjednika Lige prvaka i La Lige. Španjolski novinari istaknuli su nakon utakmice njegov učinak ove sezone, i dodali sugestiju kako bi Brazilac trebao biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Istog mišljenja je i Realov trener Carlo Ancelotti, koji je poslije utakmice komentirao te navode:

- Vini zaslužuje Zlatnu loptu, to je neupitno - rekao je Talijan poslije utakmice.

image

Vinicius Junior

GLYN KIRK Afp

Dodajmo i kako su se s njegovim mišljenjem složili članovi CBS-ovog studija za Ligu prvaka: Thierry Henry, Jamie Carragher. Francusko-engleski dvojac nadodao je kako je po njihovom mišljenju Vinicius trenutno najbolji igrač na svijetu.

Linker
02. lipanj 2024 17:50