RONALD GORSIC Cropix
S GRČKE STRANE

AEK-ov trener: Nisam očekivao da ćemo se toliko mučiti; Stanković: Ovo što se dogodilo na kraju je čudesno

‘Pokazali smo da se ne predajemo, odlična smo momčad koja igra dobar nogomet‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 07:43

Nogometaši AEK-a nisu se predavali do samoga kraja uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka te su duboko u sudačkoj nadoknadi pogotkom Domagoja Vide izborili prolaz u play-off u kojem će se susresti s belgijskim Antwerpenom.

- Nisam očekivao da ćemo se toliko mučiti u ovoj utakmici. Međutim, pokazali smo da se ne predajemo, odlična smo momčad koja igra dobar nogomet. Bili smo svi kao jedno, a s nama su i oni koji su na nebu – rekao je trener AEK-a Matias Almeyda.

U skladu sa svojom izjavom, argentinski stručnjak je nakon utakmice slavio s dresom AEK-a s brojem 21 i imenom Michalis, bila je to posveta prošlog tjedna preminulom navijaču koji je stradao u velikim neredima uoči neodigrane utakmice u glavnom gradu Grčke.

- Moj otac i Michalis pomogli su nam odozgo.

Osvrnuo se trener AEK-a i na oglede doigravanja za ulazak u skupinu elitnog natjecanja..

- Od nedjelje ćemo ih početi analizirati, nemam običaj osvrtati se na buduće suparnike prije nego je utakmica gotova. Igrali smo s njima u pripremama i mogu reći da su težak protivnik za bilo koju momčad – naglasio je Almeyda.

Vratar Cican Stanković nakon utakmice je izjavio:

- Ovo što se dogodilo na kraju je čudesno. Navijači, stadion, igrači. Doista čudesno. Nije ovo samo do momčadi, puno su nam pomogli i ljudi koji su nas gurali do kraja, koji nas nisu prestali podržavati, i to je imalo ključnu ulogu. Nakon drugog pogotka imali smo još prilika, zabili smo dva koja su nam poništena, ali na kraju smo mi bili ti koji su zaslužili prolaz – istaknuo je austrijski vratar na golu grčkog prvaka.

Linker
26. rujan 2024 16:43