Luka Modrić 

 MARIN FRANOV Cropix
MAESTROV POSEBAN DODIR

VIDEO: Pogledajte kako je Modrić zabio možda najljepši gol karijere i prestigao ‘bosanskog dijamanta‘

Hrvatskom kapetanu ostali je ‘skinuti‘ još samo jednog čovjeka
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 22:24

Prilikom pogotka iz slobodnog udarca Luka Modrić nije išao na silinu, već čistu genijalnost. Skinuo je hrvatski maestro paučinu s vrata Lukasza Skorupskog u 52. minuti i donio Hrvatskoj 1:0 vodstvo nad Poljacima u drugoj utakmici A1 skupine Lige nacija.

Značit će to i pomak Luke Modrića na ljestvici najstarijih strijelaca u mladoj povijesti Lige nacija. Prestigao je naš kapetan Edina Džeku, ali dvojici nogometaša ipak gleda u leđa. Roy Chipolina, stoper Gibraltara, u rujnu 2022. zabio je Bugarskoj u 1:5 porazu svoje momčadi, ali i zasjeo na prvo mjesto rekordera. Tada je Chipolina imao 39 godina i osam mjeseci.

POGODAK LUKE MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Drugi je Cristiano Ronaldo, koji je upravo Hrvatskoj u prošlom kolu zabio u starosti od 39 godina i sedam mjeseci, a onda i Škotima u nedjelju. Modrić je na Opus Areni zabio Poljacima dva i "kusur" sata prije 39. rođendana,što je vrijedno trećeg mjesta na listi najstarijih strijelaca. Džeko je zatresao mrežu Nizozemcima u subotnjem ogledu A3 skupine, u kojem je Bosna i Hercegovina izgubila 2:5 u Eindhovenu.

Čini se da je rujanski ciklus Lige nacija rezerviran za "stare lisce", koji nam još jednom pokazuju da ih nikad ne treba otpisati.

Linker
08. rujan 2024 22:33