Dominik Livaković

 SERGEI GAPON Afp
VELIKA GREŠKA

VIDEO: Kako je ovo crveni karton? Suci jednoglasni: Hrvatska je teško oštećena!

Čudna odluka španjolskog suca ostavila je Hrvatsku s igračem manje u 76. minuti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. listopad 2024. 22:48

U najmanju ruku kontroverzna odluka španjolskog suca Hernándeza ostavila je Hrvatsku s igračem manje u 76. minuti utakmice protiv Poljske. Izravni crveni karton pokazao je Dominiku Livakoviću zbog nečega što se može definirati kao opasna igra.

Izašao je hrvatski golman daleko od svojih vrata i pokupio loptu nakon jednog ne baš idealnog vraćanja lopte Perišića. Prvi je došao do lopte, ispucao je, međutim usput je zakačio poljskog napadača. Za suca Hernándeza dvojbi nije bilo, bez razmišljanja je pokazao crveni karton Livakoviću, a prigovori hrvatskih nogometaša nisu promijenili njegovu odluku. Samo je Baturina zbog prigovora dobio žuti karton.

Pitali smo za komentar i nekoliko hrvatskih sudaca i objašnjenje je jednoglasno. Livaković nije smio dobiti crveni karton jer bio vidljivo bliže lopti i prvi ju je udario. Prema tome, Lewandowski je u ovom slučaju morao paziti kako ulazi u start. Treba naglasiti i kako je ovo prava rijetkost, ne možemo se ni sjetiti neke situacije u kojoj tako čisto dohvatiš loptu i budeš isključen.

CRVENI KARTON LIVAKOVIĆU POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
15. listopad 2024 22:50