ODD ANDERSEN Afp
ODGOVORIO I KRITIČARIMA

Ronaldo uoči okršaja s Vatrenima demantirao glasine: ‘Na to nisam nikad ni pomislio‘

‘Ako odem, otići ću čiste savjesti, kao i uvijek, jer znam tko sam i što mogu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 13:33

Povela se ovih dana u portugalskim medijima rasprava oko zacementiranog mjesta u početnoj postavi koje u reprezentaciji ima njen kapetan Cristiano Ronaldo, rekorder sa 130 pogodaka u 212 nastupa za nacionalnu momčad.

- Sve do kraja moje karijere, uvijek ću u svojim mislima biti starter – poručio je Ronaldo pun samopouzdanja na konferenciji za novinare uoči novog ciklusa Lige nacija.

Iako mu je već 39 godina, iako ga mnogi prozivaju da je postao uteg reprezentaciji, njegova je percepcija cijele situacije potpuno drugačija. Zlobnici bi dodali, ništa čudno s obzirom na veličinu njegova ega...

- Uvijek poštujem odluke, ne samo trenerove, nego i klubova u kojima sam igrao. Jednom ili dvaput, oni su se loše ponijeli prema meni. No, uvijek kad postoji profesionalna etika, ja ću poštovati trenerske odluke. Kad se stvari odmaknu od profesionalne etike, uvijek će biti kontroverzi, ali to je druga stvar.

Dodao je kako će nastaviti igrati za reprezentaciju, uz dodatak kako će sam otići ako će uvidjeti da joj više ne doprinosi.

- Ali ako odem, otići ću čiste savjesti, kao i uvijek, jer znam tko sam i što mogu, znam što radim i što ću nastaviti raditi. Na svoju sadašnjost gledam vrlo pozitivno, motiviran sam da i dalje budem koristan reprezentaciji.

Napomenuo je Ronaldo kako nikad nije ni pomislio na oproštaj od izabrane vrste nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva s kojeg je Portugal ispao u četvrtfinalu.

- To je sve došlo iz tiska. Nikad nisam pomislio da je moj ciklus stigao do kraja, to mi je dalo još više motivacije da nastavim. Želim s reprezentacijom osvojiti Ligu nacija i ponovno podići taj trofej.

Smetaju li ga kritike?

- Kritike su sjajne jer, da ne postoje, ne bi bilo ni evolucije i to je normalno. Uvijek je bilo tako, bit će i sada. Pokušat ću i dalje raditi na svoj način, biti profesionalan koliko je to najviše moguće, pomoći momčadi na najbolji način, ne samo s golovima i asistencijama, nego i s disciplinom, s primjerom, jer je nogomet puno više od dobre igre ili postizanja pogodaka. Ljudi koji iznose svoje mišljenje nikad nisu bili u svlačionici, mislim da je to normalno, i često se čak i smijem jer je to isto kao da ja govorim o Formuli 1. Kako ću dati svoje mišljenje o Formuli 1 ako ne razumijem gume, ako ne znam težinu automobila... Kažem, to je normalno, za mene su kritike dobre i one su dio priče, nema tu nikakvog problema – uvjerava Ronaldo.

U profesionalnoj karijeri postigao je dosad 899 pogodaka. Kaže da nije opsjednut s brojkom od tisuću golova, no 900. bi mogao stići vrlo brzo. Prvu priliku za to imat će Ronaldo već u četvrtak, protiv Hrvatske u Lisabonu...

Linker
05. rujan 2024 10:36