VLADO KOS Cropix
Dražen Antolić
KOMENTAR NOVIH VATRENIH

Luka, nikad nemoj prestati igrati za Hrvatsku! A večeras smo dobili i igrača za budućnost

Koji god mu kompliment napisali djelovat će poput zrna graška prema njegovoj veličini
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. rujan 2024. 23:10

Nakon petnaest mjeseci Hrvatska je dobila jaku utakmicu, napravila je to u novoj formaciji 3-5-2 s poprilično mladom momčadi, a pljesak i raspoloženje navijača poslali su poruku Zlatku Dalić - treba slijediti viziju i nastaviti tim putem!

Pokazalo se da mnogim hrvatskim igračima odgovara taj način igre, a to što nakon dvije utakmice nije sve bilo savršeno potpuno je normalno. Vide se obrisi novog lica Hrvatske, no prošli smo tek drugu postaju na stazi za koju želimo da ponovno vodi prema vrhu i ne bi sad koristili ni hvalospjevi, ni traženje dlake u jajetu. Poljska je po igri trebala i uvjerljivije pasti, dugo Vatreni nisu imali toliko udaraca i šansi, to je napredak koji se jasno vidi.

Vrlo bitna dionica Lige nacija odigrat će se u listopadu sa Škotskom i Poljskom. Trebala nam je ta pobjeda kao žednome čaša vode, ali i utakmica u kojoj suparniku nismo dopustili više od jedne šanse, iako je tada Lewandowski pogodio gredu.

image
VLADO KOS Cropix

Luka, Luka, skandiralo se s tribina. Nogometni genij koji upravo slavi 39. rođendan sam si je aranžirao prekrasan poklon. Kažu da je star, no svi hrvatski nogometaši voljeli bi biti stari kao Modrić ako bi tako igrali. Stršao je klasom, idejom, rješenjima, tko zna koji put Hrvatsku činio boljom, samo se možemo pitati gdje bi Vatreni danas bili da ga nema. Luka, nikad nemoj prestati igrati za Hrvatsku! Koji god mu kompliment napisali djelovat će poput zrna graška prema njegovoj veličini.

Poljaci su od starta došli po bod, nisu bili agresivni niti ambiciozni, napade su doživljavali fakultativno, a obrane je bila njihova orijentacija. No, Vatreni do starta nisu imali pravu ideju, a što je dodatno rušilo posao niti dovoljno preciznosti u zadnjem pasu.

Prvo poluvrijeme bilo je samo zagrijavanje, Hrvatska je imala posjed i deset udaraca, ali samo jedna akcije bila je ozbiljnija šansa. Bijelo-crveni prvi su put u kazneni prostor ozbiljnije ušli u 39. minuti. Igor Matanović pucao je put sedam puta, pogodio gredu i zapucao šansu. Bio je opasan, a vjerujemo da će u budućnosti biti učinkovit. On i Petar Sučić prvi su put startali, Dinamov veznjak lijepo se kretao, ali imao je pogrešaka, a njegov bratić Luka donio je dozu klase i sjajne pasove.

Bruno Petković odigrao je jednu od utakmica za koju bi Joško Jeličić rekao "s cigaretom u ustima", ali on je izborio slobodan udarac iz kojeg je Modrić skinuo paučinu iz rašlji.

Poljska je i nakon što je upala u rezultatski minus mogla i gore stradati da su hrvatski napadači bili precizniji. Nacija koja je milijarde uložila u nogomet nikako ne uspijeva posložiti pravu reprezentaciju. No, očekujemo je goropadnijom i hrabrijom u Varšavi.

Linker
09. rujan 2024 00:44