ANTE CIZMIC Cropix
LIGA NACIJA

Izbornik Dalić i Vatreni već su donijeli pravo bogatstvo, a evo koliko će zaraditi ako se Hrvatska okiti zlatom

Konačnog pobjednika na De Kuipu čeka trofej od 7,5 kilograma, ali i bogata novčana nagrada
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. lipanj 2023. 08:24

Hrvatska reprezentacija u nedjelju ponovno stiže na De Kuip, gdje su nizozemskim domaćinima jučer "uzeli skalp" pobjedom 4:2 nakon 120 minuta igre. Vatrene u Rotterdamu čeka slijedeće: pobjednik ogleda Italije i Španjolske, trofej Lige nacija visok 72 centimetra i težak 7,5 kilograma, vjerojatno veliki broj navijača u kockastom i - novčana nagrada.

UEFA svake godine za Ligu nacija priprema fond nešto manji od 80 milijuna eura. Za prvo izdanje pobjednici iz Portugala kući su odnijeli 10,5 milijuna eura, dok su Francuzi u prošlom izdanju zaradili oko 11 milijuna na račun trijumfa u finalu. Krovna nogometna organizacija ove godine nije obznanila javnosti koliki je nagradni fond u pitanju, no pretpostavlja se da su brojke srodne onima iz prethodnih izdanja.

Dakle, nastup u elitnoj grupi natjecanja Hrvatskom nogometnom savezu već je inkasirao oko 2,5 milijuna eura, a SportsPayouts navodi da dva dodatna dobiva pobjednik grupe, što znači da su Vatreni natukli oko 4,5 milijuna u blagajnu i prije plasmana na Final Four.

Okite li se naši reprezentativci zlatom, novčana nagrada bit će i mnogo veća. UEFA je za pobjednika spremila oko 10,5, a neki mediji navode da je u pitanju 12 milijuna. Treba naglasiti da se radi o ukupnom iznosu, dakle zbrojenom s cifrom zarade tijekom grupne faze. Drugoplasirana momčad ukupno će zaraditi oko devet milijuna, dok treću i četvrtu čeka osam, odnosno sedam milijuna eura, piše španjolski AS.

Stoga, Zlatko Dalić i izabranici već su HNS-u osigurali barem devet milijuna, jer Hrvatska će svakako biti druga. Prvo mjesto značilo bi milijun i pol eura više, ali i ono mnogo važnije - prvo zlato u povijesti naše reprezentacije.

Linker
12. svibanj 2024 07:28