AP
MERCATO PREMIER LIGE

Lewandowski seli u United, Chelsea i Redsi love Di Santa, Demba Ba napušta Svrake!

Piše: HinaObjavljeno: 27. prosinac 2012. 19:41

Napadač poljske nogometne reprezentacije i njemačkog prvaka Borussie Dortmund Robert Lewandowski (24) na korak je do prelaska u redove Manchester Uniteda.

Lewandowski bi na Old Traffordu mogao završiti već u siječnju za 20 milijuna eura odštete, dok bi on zarađivao pet milijuna eura što je dvostruko više od njegove plaće u Dortmundu. Ukoliko se klubovi ne dogovore ove zime, poljski napadač će gotovo sigurno napustiti Borussiju idućeg ljeta jer bi u srpnju 2014. mogao napustiti klub bez odštete. Lewandowski je u Borussiju stigao 2010. iz poljskog Lecha za četiri milijuna eura.

Ove zime sredinu bi mogao promijeniti i napadač Wigana Argentinac Franco Di Santo (23) kojeg love Liverpool i Chelsea. Mladom Argentincu u srpnju završava ugovor i Wigan, ukoliko želi nešto zaraditi mora ga prodati ovoga siječnja. Roberto Martinez se nada kako bi Di Santo mogao ostati na DW stadionu, no realno za to postoje vrlo mali izgledi. 'Redsi' su već dogovorili dolazak napadača Chelsea Daniela Sturridgea za 14 milijuna eura.

Engleski velikani krenuli su u 'lov' i na napadača Newcastle Uniteda Demba Ba koji u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj može napustiti Newcastle United u siječnju za osam milijuna eura.

"Nadam se kako će Ba ipak ostati u našim redovima, no realno teško ćemo ga zadržati," kazao je trener Newcastle Uniteda Alan Pardew. Senegalac je ove sezone zabio 11 golova.

Linker
22. rujan 2024 04:02