Getty
MANDŽUKIĆ, DYBALA...

Legenda o novim pojačanjima: 'Samo se idiot ne bi brzo uklopio u Juventus'

Nogometaši Juventusa su momčad koju će svi željeti pobijediti u novoj sezoni talijanskog prvenstva koje kreće sljedećeg vikenda. Juventus je u lovu na peti uzastopni naslov, a povodom početka nove sezone oglasio se i legendarni vratar Bianconera Gianluigi Buffon (37).
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. kolovoz 2015. 01:21

Trojica nositelja igre Juventusa ljetos su napustila klub, a to su Carlos Tevez, Arturo Vidal i Andrea Pirlo. Umjesto njih Juventus je doveo zvučna pojačanja, a među njima su Mario Mandžukić, Paulo Dybala i Sami Khedira.

"Mi svi starosjedioci možemo im na terenu i na treninzima pokazati kako smo se navikli ponašati i mislim da je to najbolji način kako da postavimo dobar primjer. Ako netko nije idiot, tada se brzo uklopi, također zato jer smo mi dobra skupina igrača“, objasnio je Buffon u razgovoru za Tuttosport.

Potom je slavni vratar posebno naglasio tko ga je posebno impresionirao.

"Dybala me impresionirao tehničkim karakteristikama, a za Mandžukića se može odmah reći da je jedan od najboljih europskih napadača".

"Mislim da će nam biti teže doći opet do finala Lige prvaka nego što će nam biti osvojiti opet naslov u talijanskom prvenstvu, ali mijenjao bih naslov u Seriji A s finalom Lige prvaka samo ako bih imao garanciju da ćemo ju ovaj put osvojiti", objašnjava vratar momčadi koja je prošle sezone u finalu Lige prvaka poražena od Barcelone s 3:1.

Juve otvara sezonu u Seriji A domaćom utakmicom protiv Udinesea, a Buffon je svjestan činjenice da su se njihovi rivali pojačali.

"Roma je jača. Ako se pogleda tržište, onda su oni momčad koja se definitivno najviše pojačala ljetos. Milan također s potpuno novim projektom sa Sinišom Mihajlovićem i bez europskog nogometa, očekujem da će biti jako dobar. Isto tako mislim da ako će Napolijevi navijači i igrači biti otvoreni prema Mauriziju Sarriju da ih čeka divno iznenađenje“.

Linker
24. rujan 2024 00:30