Lionel Messi i Mauricio Pochettino
 FRANCK FIFE Afp
LAGANI INCIDENT

Zašto je Messi zamijenjen? Pochettino: ‘Ja sam morao donijeti tu odluku, svidjelo se to nekome ili ne‘

‘Kasnije mi je Leo rekao da se slaže s mojom odlukom. Moram ga zaštititi, čekaju nas važne utakmice‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. rujan 2021. 09:23

PSG je sinoć u dramatičnoj završnici dobio derbi protiv Lyona (2:1), što mu je donijelo i šestu pobjedu u šest prvenstvenih utakmica. Međutim, glavna priča večeri na kraju je bio lagani incident koji se dogodio u 72. minuti, nakon što je trener Mauricio Pochettino odlučio zamijeniti vidno umornog i u drugom poluvremenu malo vidljivog Lionela Messija. Argentinac nije bio sretan s tom odlukom, nešto je dobacio treneru, a i ignorirao je ruku koju mu je ovaj pružio. Govoreći nakon utakmice, Pochettino je inzistirao na tome da objasni kako nema problema s Messijem.

- Lea sam izvadio iz igre kako bih ga zaštitio od mogućih ozljeda. Čekaju nas važne utakmice i želim ga zaštititi. Ovo su odluke koje donosimo za dobrobit ekipe. Imamo vrlo kvalitetnu momčad od 35 igrača. Ponekad se ti izbori isplate, a ponekad ne. Ali zato stojimo ispred klupe i razmišljamo što učiniti. I te odluke morate donijeti, sviđalo vam se to ili ne - rekao je Pochettino.

Trenutak incidenta pogledajte OVDJE

PSG-ov trener na kraju je poentirao:

- Kasnije mi je Messi rekao da se s tom odlukom slaže. Za nas je to bila jako teška utakmica i reagirali smo pozitivno. Lyon je sjajna momčad, s odličnim igračima i dobro su igrali. Nakon primljenog gola morali smo pokazati karakter, što smo i napravili. Moramo pronaći ravnotežu kako bismo momčadi omogućili da pokaže sav potencijal koji ima. Nastavljamo raditi na tome.

Linker
25. travanj 2024 00:17