ELYXANDRO CEGARRA/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Elyxandro Cegarra/panoramic/bestimage/profimedia
VELIKA GREŠKA

VIDEO Nevjerojatan kiks jednog od najboljih vratara svijeta, pogledajte kakav je pacerski gol primio

Greška talijanskog vratara obilježila je susret, ali PSG je ipak stigao do punog plijena u nastavku
Piše: Andro PolićObjavljeno: 04. ožujak 2023. 22:15

Kasnovečernji subotnji ogled između PSG-a i Nantesa zadovoljio je i najistančanija nogometna nepca već u prvih 45 minuta. Parižani su nakon 17 minuta odjahali na prednost od dva pogotka preko Lionela Messija i autogolom Jaouena Hadjama, međutim gosti su se već u 38. minuti u potpunosti vratili u susret. Ipak, u drugom poluvremenu francuski prvak stigao je do punog plijena pobjedom 4:2, a susret su pogocima odlučili Danilo Pereira i Kylian Mbappé.

No, vjerojatno i najupečatljiviji trenutak susreta dogodio se u 31. minuti. Priliku za povratak u igru Nantes je dobrim dijelom mogao zahvaliti i Gianluigiju Donnarummi. Talijanski vratar, koji je dobio apsolutni primat na mjesto "jedinice" odlaskom Keylora Navasa u Englesku, na duši će nositi prvi gol gostiju. Ludovis Blas našao se s loptom na lijevoj strani, vrlo blizu ruba terena, a iako se činilo kako će Francuz iz takve pozicije uputiti ubačaj, odlučio se na oštar udarac i tako u potpunosti iznenadio 24-godišnjeg čuvara mreže, koji nije bio dobro postavljen.

Kratkoročno izjednačenje gostima donio je Ignatius Ganago pogotkom glavom nakon ubačaja iz kuta. Inače, Donnaruma je na diobi drugog mjesta po vrijednosti na Transfermarktu među vratarima. Prvo mjesto drži Thibaut Courtois sa 60 milijuna eura, a vratar PSG-a dijeli drugo mjesto s Alissonom uz vrijednost od 50 milijuna eura.

Momčad Christophea Galtiera ovim je trijumfom, barem nakratko, otišla na 11 bodova prednosti nad Marseillom Igora Tudora.

Linker
29. travanj 2024 06:59