Duje Ćaleta-Car

 Matthieu Mirville/zuma Press/profimedia
PREKINULI POZITIVAN NIZ

VIDEO: Nastavljaju se muke za Francuze, Lyon upisao novi poraz, Hrvat nakon brutalnog starta ‘popio‘ crveni

Lyon je pao na 16. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije sa svega dva boda više od Clermonta
Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2024. 19:37

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je poražen na gostovanju od Le Havrea sa 1-3 završivši susret bez dva isključena igrače, među kojima je bio i hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car.

Sedmerostruki francuski prvak prekinuo je pobjednički niz od tri susreta izgubivši na gostovanju kod Le Havrea sa 1-3 potonuvši tako ponovo u opasnu zonu.

Lyon je pao na 16. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije sa svega dva boda više od Clermonta na 17. mjestu, dok "fenjeraš" Lorinet ima četiri boda manje.

Le Havre je poveo u 18. minuti golom Gautiera Llorica, a novi problemi za goste stigli su u 31. minuti kada je isključen Jake O‘Brien. Sudac Gael Angoula je prvo pokazao žuti karton, međutim nakon poziva iz VAR sobe promijenio je odluku.

U 50. minuti domaćin je preko Emmanuela Sabbija stigao i do prednosti od dva gola. Alexandre Lacazette je 54. minuti vratio tračak nade gostima, no osam minuta kasnije Christopher Operi je zabio i treći gol za domaći sastav.

U sudačkoj nadoknadi Lyon je ostao bez još jednog igrača nakon što je isključen Duje Ćaleta-Car. Za Lyon nije nastupio Dejan Lovren jer je i on u zadnjem ligaškom susretu protiv Nantesa "pocrvenio". Le Havre se sada nalazi na 11. mjestu sa 22 boda.

ISKLJUČENJE ĆALETE CARA POGLEDAJTE OVDJE (9:40).

Na ljestvici vodi PSG sa 40 bodova i susretom manje, Nica je druga sa 35 bodova, a Brest im bod manje na trećoj poziciji.

Linker
24. travanj 2024 20:16