BERTRAND GUAY/AFP/PROFIMEDIA Bertrand Guay/Afp/Profimedia
ČISTKA U SVLAČIONICI

Veliko pospremanje u PSG-u! Na transfer-listi čak 11 zvijezda teških 161 milijun eura, ali postoji problem...

Nakon velikog prošlosezonskog razočaranja u Ligi prvaka u PSG-u se sprema veliko pospremanje
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2022. 07:46

PSG predvođen Kylianom Mbappeom ispao je u osmini finala Lige prvaka od Real Madrida, kasnijeg osvajača naslova, a bio je to strašan udarac za čelnike kluba kojima je osvajanje najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja jedini pravi kriterij uspješnosti.

Najvažniji dio posla u PSG-u su odradili, a to je bilo privoliti Mbappea na produljenje ugovora. Dolascima Christophea Galtiera i Luisa Camposa riješena su pitanja trenera i sportskog direktora, a sada je na red došlo provjetravanje svlačionice.

Le Parisien tako piše kako je na transfer listi čak 11 igrača PSG-a čija kombinirana vrijednost iznosi 161 milijun eura.

Na njoj se nalaze Mauro Icardi (procijenjena vrijednost od 22 milijuna eura), Julian Draxler (18), Layvin Kurzawa (5), Abdou Diallo (18), Thilo Kehrer (22), Leandro Paredes (17), Idrissa Gueye (12), Ander Herrera (10), Georginio Wijnaldum (18), Junior Dina Ebimbe (5) und Danilo Pereira (14). Problem predstavlja činjenica da nisu svi igrači spremni napustiti PSG, što i ne čudi ako se uzmu u obzir plaće u redovima francuskog prvaka. Među prvima koji ne žele promijeniti sredinu je recimo Icardi.

Dosad su redove PSG-a napustili samo Alphonse Areola (za 9.3 milijuna eura u West Ham), Angel di Maria (bez odštete u Juventus) i Xavi Simons (bez odštete u PSV).

Što se tiče pojačanja, osiguran je transfer Nuna Mendesa (iz Sportinga za 38 milijuna eura) i Vitinhe (iz Porta za 41.5 milijun eura). Ali PSG tu nema namjeru stati, a na vrhu liste želja nalaze se Milan Škriniar (Inter), Gianluca Scamacca (Sassuolo) i Renato Sanches (Lille).

Linker
20. travanj 2024 06:45