ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia
DUGROČNI PLANOVI

Veliki gazda otvoreno o budućnosti Igora Tudora: ‘Moja želja je jasna čak i ako ne ispuni ciljeve‘

Klupu francuske momčadi preuzeo je u srpnju prošle godine nakon što je sezonu ranije vodio Veronu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. travanj 2023. 12:34

Iako su francuske tiskovine nedavno prenosile kako bi hrvatski strateg na klupi Marseillea Igor Tudor već nakon prve sezone mogao otići iz kluba, a kao nova destinacija spominjao se Juventus, u velikom intervju se na tu temu osvrnuo predsjednik kluba Pablo Longoria.

- Ako želite održati projekt, morate imati strpljenja. Želio bih da imamo kontinuitet, ne samo po modelu igre, već i na aspektu zahtjeva, poštivanja pravila i ovlasti. Želja svih u klubu, a prvenstveno moja, je da Tudor ostane s nama i iduće sezone, čak i ako ne ispuni planove koje smo zacrtali za ovu godinu - započeo je Longoria koji funkciju predsjednika jedinog francuskog kluba s naslovom Lige prvaka obnaša od 2021. godine, pa dodaje:

- S Tudorom smo dobili disciplinu i koheziju u momčadi. Igrači jasno prate njegove zamisli i unio je modernost u naš tim. Imamo još puno prostora za napredak i daleko smo od onoga što bi klub htio postići kako bi bio konkurentan na svim područjima, ali s Igorom (Tudor) smo na dobrom putu - zaključio je.

Marseille je s Tudorom za kormilom trenutno treća momčad u prvenstvu, imaju šest bodova manje od PSG-a odnosno tri od Lensa. U prošlom su kolu remizirali (1:1) protiv Montpelliera, a u ovom ih kolu očekuje gostovanje kod 10. Lorienta. Klupu Marseillea preuzeo je u srpnju prošle godine gdje je naslijedio Argentinca Jorgea Sampaolija.

Linker
27. travanj 2024 15:08