NICOLAS TUCAT Afp
KOMENTAR NAKON UTAKMICE

Tudor pobjeđuje i prima kritike: ‘Padamo nakon 60. minute? Istina je, ali igramo svaka tri dana‘

Puno dobrih kritika pobrao je Marseille Igora Tudora nakon što je upisao još jednu pobjedu (1:0) u utakmici protiv Clermonta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. rujan 2022. 08:05

Francuzi i dalje nisu sigurni je li hrvatski trener taj koji može odvesti OM do željenih visina, ali sve ga manje kritiziraju. Tudor je pak realno prokomentirao igru koju je njegova momčad sinoć pružila.

"Bilo je pozitivnih i negativnih stvari, ali puno pozitivnih ipak je prevagnulo. Moglo je biti na poluvremenu već 4:0 ili 5:0. Jedna od stvari koja mi se nije svidjela je naš pad u tempu nakon gola koji smo zabili. Na kraju ipak moramo čestitati igračima na ovoj predstavi."

Tudora je čekalo pitanje zašto momčad drugu utakmicu u nizu izgleda umorno nakon 60 minuta igre?

"Mislim da je nešto normalno kada igramo svaka tri dana. Ono što će biti najvažnije za poboljšanje fizičke razine momčadi bit će sljedeća utakmica u Auxerreu. Da, istina je da su prva poluvremena protiv Nice i sinoć bila slična, na jako visokoj razini, a ona bi u nastavku pali. No, bolje smo izgledali u drugom poluvremenu protiv Clermonta nego protiv Nice. To je ono što me veseli."

Da je Payet u 87. minuti realizirao 11-erac OM bi slavio 2:0 i danas bi se puno manje pričalo o padu Tudorove momčadi u drugih 45 minuta. Iako je on bio jako vidljiv, posebno nakon što gosti u prvih 45 minuta praktički nus ušli u kazneni prostor domaćih. Bili su bez ikakvog udarca na gol. A OM je doista izgledao moćno i razigrano.

Po svemu je logično razmišljati da Tudor igrače još uvijek nije digao na tjelesnu razinu kakvu želi imati sa svojim stilom igre u kojem dominira visoki presing i puno trke. No, najvažnije je da su igrači takav stil prihvatili, a Marseille ima rezultat...

Linker
25. travanj 2024 05:33