ALAIN JOCARD/Afp
OGLASILI SE ALARMI

Tudor izazvao uzbunu u Parizu: ‘Želite li titulu ili ne? Ne gubite glavu, zahtijevam reakciju od svih vas‘

Trener i sportski direktor kluba imaju posebne poruke za Messija i društvo
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 01. svibanj 2023. 18:47

Nakon još jednog domaćeg posrtaja Paris Saint-Germaina, momčad prolazi kroz teške trenutke. Poraz od Lorienta bio im je šesti ove sezone te čak treći u zadnja četiri domaća susreta, što nikako ne zadovoljava apetite klupskih čelnika i navijača.

Ispadanje od Bayerna u Ligi prvaka te od Marseillea u kupu definitivno je već i previše posrtaja ove sezone, a sada si Parižani kompliciraju stvari i u domaćem prvenstvu. Nakon ovog poraza Igor Tudor može se nadati da ima šansu stići PSG jer njegov Marseille sada zaostaje samo pet bodova u isto toliko kola do kraja.

image

Lionel Messi

FRANCK FIFE/Afp

Trener vodeće momčadi francuskog prvenstva, Christophe Galtier bio je vidno nezadovoljan nakon utakmice te je tražio da se njegovi igrači probude jer su konkurenti u naletu.

- Ovo je još jedan poraz koji ne dolazi u dobrom trenutku. Nije nas bilo na terenu 20 minuta, to nam se ne smije događati. Marseille i Lens su naletu, moramo se trgnuti, treba nam kolektivna, a zatim i individualna savjest kod svakog od nas - rekao je, a zatim je opleo po svojim igračima.

- Morate se trgnuti, želite li titulu ili ne? Imamo ambiciju biti prvaci, tako se moramo i ponašati. Bili smo prvi od prvog dana, no ponovno moramo zapeti da bismo osigurali titulu.

Nakon ovog poraza oglasio se i direktor PSG-a Luis Campos. Kazao je da traži reakciju od svih, od trenera, igrača pa sve do navijača jer misli da jedino tako sezona može završiti bez posljedica.

image

Christophe Galtier

FRANCK FIFE/Afp

- Želim vidjeti reakciju kod svih. Klub se mora ujediniti, to je jedini način da pozitivno završimo ovu sezonu. Moramo završiti prvenstvo pobjedama jer to priliči prvacima, ako se to ne dogodi, klub će otići u ponor. Ne smijemo izgubiti glavu, nego nastaviti s radom da bismo došli do titule - zaključio je Campos.

Parižani će u idućem kolu ići u goste kod Troyesa, dok će Marseille također ići na noge Lensu u zanimljivom dvoboju za drugo mjesto na ljestvici. Marseille broji pet bodova manje od lidera PSG-a i teško je vjerovati da su im Parižani dostižni, pogotovo dodamo li tomu činjenicu da Tudor ima znatno teži raspored.

Ipak, u PSG-u su se upalili alarmi nakon kiksa s Lorientom. Na Lionelu Messiju i ekipi je samo osigurati titulu u što bržem mogućem roku, jer dodatne komplikacije samo bi ostavile nove mrlje na sezoni kojom navijači s Parka prinčeva ionako nisu zadovoljni.

Linker
24. travanj 2024 15:22