MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/dppi/shutterstock Editorial/profimedia
INCIDENT U FRANCUSKOJ

Totalni kaos odgodio veliki derbi: Ultrasi gađali Lovrena i ekipu kamenjem, trener završio krvave glave

Na autobus su bačena dva kamena, probila su duplo staklo i ozlijedila Talijana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. listopad 2023. 19:53

Derbi 10. kola francuske Ligue 1 između Marseillea i Lyona neće se odigrati prema zakazanom rasporedu. Utakmica je odgođena nakon incidenta tijekom dolaska nogometaša i uprave Lyona na marsejski Velodrome.

Nisu pomogle ni molbe klubova, ni apeli igrača... Zloglasni ultrasi Marseillea nisu se suzdržali, pa je uoči utakmice ozlijeđen trener Lyona Fabio Grosso. Naime, na putu prema Velodromeu, dio navijača Marseillea bacao je predmete na autobus Lyona, u kojem se nalazila momčad i naši stoperi Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car. Francuski portal RMC Sport piše da su na autobus bačena dva kamena, koja su probila duplo staklo i ozlijedila talijanskog trenera Grossa.

Nedugo zatim, na društvenim mrežama su se počele pojavljivati fotografije ozlijeđenog Grossa, kojem je u međuvremenu previjena glava. Čim su došli do stadiona, igrači i uprava Lyona održali su sastanak u svlačionici, a prisustvovao je i vlasnik John Textor. Novinari s lica mjesta izvještavaju da je Grosso viđen krvave glave i s nabreknutom jagodičnom kosti.

Ubrzo su se čelnici Lyona sastali s vrhuškom Marseillea, a tri minute prije planiranog početka susreta, službeni spiker obznanio je navijačima da se mogu zaputiti kući. Za francuske medije govorio je Francois Letexier, predviđeni sudac derbija pobliže je opisao situaciju:

- Održan je krizni sastana i odlučeno je da će se utakmica odgoditi zbog ozljeda članova osoblja Lyona, koji nije želio da se utakmica odigra. O idućim potezima obavijestit ćemo vas na vrijeme - rekao je Letexier.

Linker
27. travanj 2024 02:03