KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
JOŠ NIJE VRIJEME

Sve je bila velika laž! Messi se ne planira pridružiti drugoj nogometnoj legendi na egzotičnoj destinaciji

Ponajbolji igrač svih vremena trenutno je drugi najplaćeniji nogometaš svijeta. Zarađuje 30 milijuna eura...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. studeni 2022. 23:17

U srijedu je ugledni The Times među prvima lansirao senzacionalnu vijesto mogućoj novoj destinaciji Lionela Messija. Pouzdani izvori, navode, otkrili su da je Argentinac u kontaktu s Inter Miamijem, te da bi mogao potpisati za američki klub pod (su)vlasništvom Davida Beckhama čim završi Svjetsko prvenstvo u Katru. Brojni mediji "kopali" su dublje, pa tako zaključili da je vjerojatnije da će se prekooceanski transfer obistiniti krajem sezone. Ipak, od velikog američkog posla neće biti ništa, ako je za vjerovati agentu legendarne desetke.

- To je sve laž, nema nikakvih pregovora između Messija i Inter Miamija, niti naznaka da će im se pridružiti iduće sezone - otkrio je Marcelo Mendez za CNN te pobio sve glasine o selidbi s Parka Prinčeva.

Kako bilo, pretpostavke o Messijevom dolasku u MLS ne pripadaju rubrici pukih nagađanja. Postojale su mnoge naznake po kojima je prvotno iznesena priča ‘držala vodu‘. Jorge Mas, suvlasnik Inter Miamija, prošle godine nije krio simpatije prema Argentincu, rekavši da je klub radio na transferu, ali bez učinka. Zvuči pomalo nerealno, ali i sam Messi potvrdio je da mu se MLS čini kao izvrsna opcija na zalasku karijere.

- Volio bih jednog dana zaigrati u Sjedinjenim Američkim Državama, to je oduvijek jedna od mojih želja iz snova, ali ne znam hoće li se ikada obistiniti - kazao je sedmerostruki osvajač Zlatne lopte u intervjuu za La Sextu u prosincu 2020., dok je još bio igrač Barcelone.

Kao što vidimo, Messi ne krije simpatije prema objektivno slabijoj razini nogometa, a posjeduje i luksuznu vilu na obali Miamija, gdje dolazi ljetovati s obitelji gotovo svake godine. K tome, ključni podatak u cijeloj priči oko prelaska u MLS su financije. The Times je iznio da su Amerikanci spremni učiniti Messija najplaćenijim nogometašem svijeta. Argumentacija je jasna - Amerikanci svim silama pokušavaju dovesti zvijezde s angažmanom u europskom nogometu. Svjesni su da je nogomet sve popularniji među tamošnjim stanovništvom, stoga bi ime poput Lionela Messija označilo novu, prijelomnu eru američkog nogometa.

Ponajbolji igrač svih vremena trenutno je drugi najplaćeniji nogometaš svijeta. Zarađuje 30 milijuna eura po sezoni, bogatijim ugovorom može se pohvaliti jedino Kylian Mbappe, kojem PSG isplaćuje čak 50 milijuna u istom razdoblju. Dakle, za pretpostaviti je da bi Argentinac dolaskom u MLS udvostručio svoja primanja. Da bismo "nebeske" brojke malo prizemljili, dovoljno je reći da Messi po minuti zarađuje 82 eura, što znači da u svega 12 minuta zaradi prosječnu hrvatsku plaću.

Ugovor s francuskim velikanom ističe mu na ljeto 2023. godine, a onda sam ima pravo odlučivati hoće li produžiti svoj angažman pod tribinama Parka prinčeva na još godinu dana. U kontekstu Messijeve budućnosti, nerijetko kruže glasine o povratku u Barcelonu. Joan Laporta ranije je poručio da su klupskoj legendi vrata uvijek otvorena, te da će na sve načine uravnotežiti financijsko stanje kluba u slučaju da Messi odluči vratiti se tamo gdje je počela njegova velika priča.

Linker
19. travanj 2024 22:35