Christophe Galtier (desno) i Mauricio Pochettino

 FRANCK FIFE Afp
PREOKRET NA POMOLU

PSG našao novog trenera i to nije Zidane!? Osvojio je prvenstvo, uzeo Kup i postao prva želja direktora

Pojavila se i informacija da je Campos ovih dana razgovarao i sa - Massimilianom Allegrijem
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2022. 22:40

Kylian Mbappé ostao je u Paris Saint-Germainu i to je velika pobjeda francuskog prvaka nad madridskim Realom koji je francuskog dragulja po isteku ugovora želio dovesti bez odštete. Međutim, daleko od toga da su na Parku prinčeva spremni za novu sezonu, jer najveći dio posla tek slijedi u ljetnom prijelaznom roku.

A klub se opet nalazi u tranzicijskom razdoblju jer se gotovo tijekom cijele sezone šuškalo o mogućem odlasku trenera Mauricija Pochettina koji bi, dojam je, bio najsretniji da što prije pronađe neki drugi posao. Jer, biti trenerom PSG-a možda zvuči sjajno, ali u praksi je to vrlo težak i nezahvalan posao, ponajprije zbog ogromne količine ega koji stanuje u svlačionici.

Pričao je o tome i Pochettinov prethodnik Thomas Tuchel, koji se u Chelseaju preporodio, a bit će mu još lakše pod novim vlasnicima koji najavljuju da će mu proširiti stručne ovlasti i dati važniju ulogu prilikom kreiranja igračkog kadra. Što se Pochettina tiče, u javnosti se već pojavila informacija da će mu PSG isplatiti odštetu između 15 i 20 milijuna eura za otkaz koji mu se sprema.

image

Christophe Galtier

FRANCK FIFE Afp

Novi favorit za njegova nasljednika na vrućoj PSG-ovoj klupi je trener Nice Christophe Galtier. Ovaj 55-godišnji stručnjak vodio je St-Etienne, Lille i Nicu, najveći uspjeh bilo mu je osvajanje naslova prvaka Francuske s Lilleom 2021. godine, a u netom završenoj sezoni doveo je Nicu do finala Kupa Francuske. U radu bi mu trebao pomagati João Sacramento koji ima iskustvo iz stručnih stožera Rome, Tottenhama i Lillea.

Foot Mercato javlja da je Galtier želja (službeno još nepotvrđenog!) novog sportskog direktora Luisa Camposa, meksičkog stručnjaka koji je ranije radio isti posao u Monacu i Lilleu. Tu postoji jedan problem, jer je želja vlasnika iz Qatar Sports Investmentsa bivši trener Reala Zinedine Zidane. Naravno, sve su to zasad novinarska naklapanja, ali to ne znači da ništa od navedenog nije istina. Pojavila se i informacija da je Campos o preuzimanju PSG-ove klube ovih dana razgovarao i s aktualnim trenerom Juventusa Massimilianom Allegrijem.

Uglavnom, zasad još ništa nije riješeno, nitko još ne zna tko će u sljedećoj sezoni voditi brojne PSG-ove zvijezde. Možda se čeka i savjet Kyliana Mbappéa ako je doista potpisao ugovor s faraonskim ovlastima koje mu omogućavaju utjecaj na sportsku politiku kluba...

Nove informacije pristižu gotovo svakodnevno. Tako jedan izvor tvrdi da PSG-ovi vlasnici nisu odustali od Zidanea nakon prve odbijenice, te da će učiniti sve kako bi ga doveli na Park prinčeva. Prema istom izvoru, klupsku upravu baš i nije impresionirao Camposov prijedlog jer smatraju kako je momčadi potrebna trenerska zvijezda koja se već dokazala u radu na najvišim razinama, a upravo je Zidane bio taj koji je sjajno vodio Real do brojnih trofeja.

Međutim, ostane li Zidane ustrajan u svom stavu unatoč izuzetno bogatoj ponudi koju su pred njega stavili katarski vlasnici PSG-a, na kraju bi mogao profitirati upravo Galtier. Zidanea su predsjednik Nasser Al-Khelaifi i suradnici vabili još u siječnju, no i tada ih je odbio. Vlada uvjerenje kako Zidane čeka mogući odlazak Didiera Deschampsa nakon Svjetskog prvenstva kako bi preuzeo vođenje francuske reprezentacije...

Le Parisien pak izvještava kako PSG neće dovoditi Ousmanea Dembelea ovog ljeta. Krilni napadač Barcelone bio je na meti Parižana u zimskom prijelaznom roku, ciljali su ga i za ljetni dok je posao sportskog direktora još obavljao Brazilac Leonardo, ali sad su od njega odustali. Konačna je odluka pala nakon što se predsjednik Al-Khelaifi sastao s igračevim agentom, a na nju je u velikoj mjeri utjecao novi šef struke. Campos smatra kako je riječ o igraču koji je u prevelikoj mjeri sklon ozljedama jer je u pet sezona u Barceloni imao 13 različitih problema.

Zbog toga je propustio čak 120 utakmica. Campos želi u potpunosti posvećene igrače te Dembelea u tom smislu smatra riskantnom akvizicijom s obzirom na to da Francuza prati glas o manjku stava i fokusa, ponajprije zbog preopuštenog načina života i prevelike sklonosti zabavama. Jednog takvog ionako već imaju u kadru...



UEFA opet istražuje PSG zbog financijskog fair-playa

Još jednom se Paris Saint-Germain našao u središtu zbivanja zbog financijskih pitanja. L'Equipe je u srijedu izvijestio da UEFA ponovno istražuje PSG-ove klupske račune zbog provjere poštovanja financijskog fair-playa. Nakon što se PSG očituje na postavljena pitanja, UEFA će odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv kluba koji je u sezoni 2020./21. poslovao s minusom od čak 224,3 milijuna eura.

Najnovija istraga stigla je nakon pritužbe španjolske La Lige, koja se UEFA-i požalila da PSG i Manchester City krše financijski fair-play. Predsjednik La Lige Javier Tebas tvrdi kako je s navedenim gubicima PSG-u bilo 'nemoguće' obnoviti Mbappéov ugovor...

Linker
16. travanj 2024 03:52