Matvei Safonov

 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
‘ZABORAVIO‘ PLAĆATI

PSG dogovorio prvo pojačanje, ali on je zarobljen u Rusiji. Bivšoj ženi duguje pravo bogatstvo

Ruska Federacija ne dopušta odlazak van svojih granica dok se slučaj ne riješi
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 19:46

Gledamo li redove europskih velikana, Paris Saint-Germain među prvima je odlučio poduzeti konkretne poteze na tržištu. Park Prinčeva, barem je tako do prije nekoliko mjeseci uvjeravao predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi, odriče se stare logike rasipništva i želi mladu i perspektivnu momčad.

Jasno, to ne znači da će PSG ostati lišen senzacionalnih transfera od 100 plus milijuna eura, no nastoji umanjiti potrošnju. Na vlastitim greškama društvo iz ‘Grada svijetla‘ naučilo je da nije dovoljno dovesti Kyliana Mbappéa i Neymara za - ukupno gledano, više od 400 milijuna eura - i osvojiti Ligu prvaka.

Dakle, niz odšteta koje obaraju tržišne rekorde trebao bi postati prošlost, a prvo pojačanje Parižana bit će Matvei Safonov. Radi se o vrataru reprezentativnom vrataru Rusije i tamošnjeg prvoligaša Krasnodara, koji bi na Safonovu trebao zaraditi oko 20 milijuna eura. Navodno je posao već dogovoren, nasljednik Igora Akinfejeva na vratima Rusije uskoro bi trebao preseliti u Francusku. Međutim, postoji jedan problem - Safonov ne može prijeći rusku granicu.

Srž problematike krije se u brakorazvodnoj parnici - Safonov nije plaćao alimentaciju, svojoj bivšoj partnerici duguje 60 milijuna rubalja, što je od prilike 600 tisuća eura! Stoga, Safonov ne smije ni van granica Ruske Federacije dok se njegov dug ne podmiri, informacija je to koju je za Match TV potvrdio odvjetnik samog vratara.

Stigne li u PSG, a kad-tad bi trebao, Safonov ulazi u ring zahtjevne konkurencije. Gianluigi Donnarumma nije tip koji će se lako pomiriti s klupom, niti mu je ona vjerojatno predviđena, no dobra vijest za 25-godišnjeg Rusa je da će Keylor Navas najvjerojatnije napustiti klub. Vratar s Kostarike proljetni je dio sezone proveo na posudbi među vratnicama Nottingham Forresta, prvog dana srpnja istječe mu ugovor, a ne očekuje se da će ga produžiti.

Linker
08. lipanj 2024 19:46