Kylian Mbappe

 JULIEN DE ROSA Afp
KRAJ TRAKAVICE

Panika u PSG-u: Kylian Mbappe sve iznenadio svojom odlukom, mogao bi besplatno otići iz kluba

Francuski nogometaš ima rok do kraja lipnja da donese odluku o nastavku karijere
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 11:06

Što se događa u PSG-u? Je li moguće da sve tri velike zvijezde pariške momčadi žele napustiti klub? Puno se posljednjih tjedana pisalo o slučajevima Lionela Messija i Neymara, a sada je na red došao slučaj Kyliana Mbappea.

Naime, ugledni L‘Equipe donosi kako francuska superzvijezda nema namjeru produžiti svoj aktualni ugovor i to donosi paniku u redovima pariškog kluba. Mbappeov aktualni ugovor traje do ljeta 2024. s time da nogometaš ima opciju do kraja srpnja da ga produži za još jednu sezonu. Iako se pretpostavljalo kako će on produžiti taj ugovor, L‘Equipe donosi kako Mbappe nema namjeru aktivirati tu opciju pa bi to značilo velike probleme za PSG.

Ako Mbappe ne produži ugovor, Parižani bi ga mogli pokušati prodati već ovog ljeta kako ne bi riskirali da ga izgube besplatno. S ugovorom koji traje do konca ove sezone on bi u zimskom prijelaznom roku mogao dogovoriti transfer u novi klub koji bi ga sljedećeg ljeta doveo bez odštete. A s obzirom na to da ga je PSG prije pet godina Monacu platio 180 milijuna eura, to bi bio ogroman gubitak za francuski klub. Ovog ljeta bi na njegovom transferu sigurno mogli zaraditi 200-ak milijuna eura...

Linker
26. travanj 2024 10:07