ARTURO HOLMES Afp
VELIKE AMBICIJE

Mbappe napokon progovorio: ‘Nije to moj projekt! Želim osvojiti Ligu prvaka i postati najbolji strijelac...‘

Francuski napadač otkrio je svoje glavne ciljeve nakon produženja s Parižanima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. lipanj 2022. 18:20

U vrijeme dok europske nogometne zvijezde odmaraju ili su tek započele pripreme za novu sezonu, sportske rubrike medija, osim informacija i glasina o transferima, ispunjavaju i razni manje ili više zanimljivi intervjui. A medijima je ovih dana posebno zanimljiv Kylian Mbappe, francuski napadač koji je unatoč velikom interesu madridskog Reala odlučio ostati vjeran Paris Saint-Germainu.

Puno je toga već rečeno i napisano o tom nesuđenom mega-transferu. Florentino Perez bio je uvjeren da je dobio 'bingo', ali se na kraju gorko razočarao jer je Mbappe odlučio ostati na Parku prinčeva. Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi upotrijebio je sve svoje pregovaračke sposobnosti ne bi li ovog napadača privolio na novi ugovor, a navodno je intervenirao čak i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

image

Kylian Mbappe i Josip Šutalo u pariškom reprezentativnom okršaju

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

I dok su Parižani slavili Mbappeov ostanak, na Pirenejima nisu skrivali ogorčenost takvim raspletom. Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas žustro je stao u obranu Reala, Mbappeov potez nazvao je 'uvredom nogometu', te je zaprijetio pravnim potezima, a u raspravu se uključio i sam Perez. U dijelu medija nakon Mbappeova produljenja ugovora s Parižanima do 2025. godine pojavile su se informacije da će mladi napadač u klubu dobiti 'faraonske' ovlasti, da će sukreirati sportsku politiku, birati trenere i igrače... On je sve to demantirao.

- PSG mi je važan! Možda nisam imao dovoljno vremena da budem dovoljno romantičan s navijačima. Igra mi je na prvom mjestu, ali ovaj mi klub puno znači, svi to znaju - rekao je Kylian Mbappe u razgovoru za BFMTV.

U francusku prijestolnicu stigao je iz Monaca 2018. godine za 180 milijuna eura.

- Tek ulazim u ovaj projekt, nisam bio u njegovim temeljima. Sa svim promjenama koje očekujemo, dogodit će se sjajne stvari. Klub je na prvom mjestu, nije to moj projekt. PSG je postojao prije mene, postojat će i poslije mene, a ja samo želim ugraditi svoju ciglu u zgradu - slikovito se izrazio francuski reprezentativac.

'Sveti cilj' Parižana i dalje je osvajanje elitnog europskog natjecanja.

- Osvajanje Lige prvaka i naslov najboljeg strijelca PSG-a svih vremena su neki od mojih ciljeva, ali postoje i drugi. No, Liga prvaka je jasan cilj. Želimo je osvojiti i imamo način na koji ćemo to napraviti - poručio je na kraju Mbappe.

Linker
25. travanj 2024 11:42