Jean Louis Gasset

 FRANCK FIFE Afp
SADA JE SLUŽBENO

Marseille ima novog trenera, Gattuso nije izdržao ni pet punih mjeseci na klupi francuskog diva

Nakon obećavajućeg starta, Marseille je zapao u veliku krizu rezultata
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2024. 13:27

Francuski nogometni velikan Marseille za novoga je trenera imenovao 70-godišnjeg Jean-Louisa Gasseta, koji bi trebao voditi momčad do kraja sezone.

Gasset je prije manje od mjesec dana dobio otkaz na mjestu izbornika Obale Bjelokosti. Gassetova posljednja utakmica na klupi "slonova" bio je 0-4 poraz od Ekvatorijalne Gvineje u susretu 3. kola natjecanja po skupinama na Afričkom prvenstvu kada se činilo da će taj debakl stajati domaćina prolaska u osminu finala. Ipak, na kraju se Obala Bjelokosti "provukla" kao četvrta najbolja trećeplasirana reprezentacija, a pod vodstvom novog izbornika Emersea Faea je i osvojila naslov prvaka.

image
FABIAN BIMMER Afp

Ranije tijekom karijere Gasset je dugo vrfemena radio kao pomoćnik Laurentu Blancu, kako u francuskoj reprezentaciji tako i u Paris SG-u, a ima i bogato iskustvo vođenja brojnih francuskih klubova.

Na klupi Marseillea Gasset je zamijenio Gennara Gattusa (46) koji je "izdržao" tek nešto manje od pet mjeseci, nakon što je u rujnu zamijenio Marcelina. Nakon obećavajućeg starta, Marseille je zapao u veliku krizu rezultata, nije pobijedio u posljednjih pet susreta, a nakon 0-1 poraza u Brestu proteklog vikenda pao je na tek deveto mjesto ljestvice.

Linker
18. travanj 2024 15:25