LOIC VENANCE Afp
PSG I MARSEILLE VODEĆI

Majerov Rennes u pola sata pregazio Auxerre, Monaco slavio u velikom derbiju kola protiv Lyona

Lovro Majer je u igru ušao u 74. minuti susreta sedmog kola francuskog prvenstva
Piše: HinaObjavljeno: 11. rujan 2022. 19:37

U derbiju sedmog kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je pobijedio Lyon sa 2:1.

Lyon je otvorio sezonu upisavši u prvih pet kola četiri pobjede i remi, no potom je spojio dva poraza. Prije četiri dana "lavovi" su izgubili na gostovanju kod Lorienta sa 1:3, a sada i u Kneževini sa 1:2. U idućem kolu Lyon očekuje ogled protiv prvaka PSG-a i novi neuspjeh bi dodatno otežao situaciju trenera Petera Bosza.

Monaco je već u 16. minuti mogao do vodstva, pucao je Krepin Diatta, ali je lopta očešala lijevu stativu. Minutu kasnije pucao je Breel Embolo, no Anthony Lopes je sjajno reagirao. Najbolju priliku za Lyon u prvom dijelu upropastio je Tete u 31. minuti.

Domaćin je poveo u 55. minuti golom Benoita Badiashilea koji je najviše skočio unutar šestnaesterca nakon ubačaja iz kornera. Sedam minuta kasnije Guillermo Maripan je glavom pogodio za 2-0. Tračak nade gostima za mogući povratak u meč donio je Karl Toko Ekambi smanjivši u 81. minuti na 2-1. U samoj završnici susreta gosti su imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali nisu uspjeli zabiti i drugi gol.

U ranije odigranom susretu Rennes je pobijedio Auxerre sa 5:0, a za pobjednički sastav je od 74. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Rennes je poveo već u trećoj minuti utakmice, no Auxerre se potom dobro držao sat vremena igre. Međutim, gosti su u posljednjih 30 minuta primili čak četiri gola.

Strijelci su bili Kamaldeen Sulemena (3), Amine Gouiri (60), Martin Terrier (69), Flavien Tait (78) i Matthis Abline (85). Hrvatski reprezentativac Lovor Majer za Rennes je od 74. minute.

Lorient je pobijedio Nantes sa 3:2 zadržavši priključak vodećima. Gosti su poveli, no domaćin je okrenuo rezultat s tri gola u nizu. U samoj završnici Nantes je smanjio na 3:2.

Za Lens su zabili Dango Ouattara (19), Yoann Cathline (60) i Ibrahima Kone (74), dok su za Nantes strijelci bili Ignatius Ganago (13) i Moses Simon (85).

Nica je golom Andyja Delorta pobijedila Ajaccio sa 1:0, dok je Toulouse identičnim rezultatom bio bolji od Reimsa. Gol odluke zabio je Zakaria Aboukhal u 31. minuti.

Linker
28. travanj 2024 21:30