Dejan i Laurent Blanc

 MATTHIEU MIRVILLE/AFP/PROFIMEDIA
TRAŽI SE NOVO IME

Lovren i Ćaleta-Car ostali bez trenera: Hrvate će voditi apsolutna legenda?

Samo tri pobjede u početna četiri francuska kola rezultirale su jedinim logičnim ishodom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. rujan 2023. 15:36

Laurent Blanc više nije trener Lyona, potvrdio je klub preko službenih profila na društevnim mrežama. Katastrofalan start u sezonu od tri poraza i jednog remija trofejnog stručnjaka stajao je posla, a momčad za koju nastupaju Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car privremeno će voditi Blancova dosadašnja "desna ruka" Jean Francois Vulliez.

L‘Equipe piše da je Blanc u petak saznao da na Groupama stadionu više nije poželjno lice, no dalo se to i ranije naslutiti budući da je ostao praznih ruku protiv Strasbourga (1:2), Montpelliera (1:4) i Paris SG-a (1:4). Siromašni i zasad jedini bodovni ulov u francuskoj utrci Lyon je zabilježio na gostovanju u Nici (0:0).

Uz Vullieza, privremeni trenerski tim činit će savjetnik predsjednika kluba Sonny Anderson i aktualni trener U-19 momčadi Lyona Jérémie Bréchet.

Nedugo nakon smjene trenera, u francuskim medijima počele su kružiti glasine o Blancovom nasljedniku, a pritom se u prvom redu spominje - Gennaro Gattuso. Navodno je proslavljeni Talijan jedan od vodećih kandidata za klupu Lyona. Naravno, Gattusova nogometna priča znatno je uspješnija govorimo li o igračkoj karijeri. U trenerske vode zaplivao je 2013. kao igrač i trener švicarskog Siona, zatim vodio Palermo, OFI Kretu, Pisu, Milan, Napoli i Valenciju.

Ni u jednom od elitnih klubova (potonja tri) nije zabilježio zamjetni rezultat, izuzev osvojenog Kupa Italije s Napolijem u sezoni 2019./2020. U Valenciji je izdržao svega jednu polusezonu. Od siječnja je na burzi, no kako stvari stoje, radni status uskoro bi mu se mogao promijeniti...

Završno, spomenimo da je Blanc sjedio na klupi Lyona nepunih godinu dana i prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Ligue 1. Ukupno je vodio momčad u 37 utakmica te ostvario 18 pobjeda i 12 poreza uz sedam neriješenih ishoda.

Linker
21. travanj 2024 00:23