Gennaro Gattuso

 FRED TANNEAU Afp
KATASTROFALNI REZULTATI

Kriza u velikanu se nastavlja, Gattuso uskoro dobiva otkaz? ‘Dotakli smo dno‘

Fabrizio Romano objavio je da bi legendarni talijanski veznjak uskoro mogao postati bivši
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 19. veljača 2024. 11:38

Francuski Marseille ne može pronaći izlaz iz ozbiljne krize u koju su upali još krajem prošle godine. Od 17.12. ne znaju za pobjedu u prvenstvu, a u međuvremenu pobijedili su tek niželigaša Thionvillea u kupu (0:1). Trener Gennaro Gattuso nije bio nimalo zadovoljan sinoćnjim novim porazom na gostovanju kod Bresta (1:0). Domaćini su od 60. minute igrali s igračem manje kada je pocrvenio Steve Mounié, no to nije bilo dovoljno za bod jer je u 88. minuti golom Meloua Brest uzeo sva tri boda.

Gattuso je rekao kako je njegova momčad "dotakla dno" i da ne može gore od prikazanog u zadnjih nekoliko tjedana.

- Mislim da se večeras ima jako malo toga za reći, samo moramo preuzeti svoje odgovornosti, tražiti oprost od navijača, tražiti oprost od ovog dresa jer večeras je ono što smo napravili neprihvatljivo.

Gattuso je na klupu francuske momčadi sjeo krajem rujna prošle godine, a ugovorom je vezan do kraja sezone. U 16 ligaških utakmica skupio je tek pet pobjeda uz šest remija i pet poraza. Popularni insajder Fabrizio Romano javlja da je izgledno da bivši trener Milana, Napolija i Valencije dobije otkaz u sljedećih nekoliko sati.

Dodao je i kako je on najodgovorniji za loš rezultat te objasnio da je to rekao i igračima kako bi ih oslobodio pritiska.

- Volim mirno razgovarati u svlačionici. Rekao sam im da sam ja taj koji preuzima odgovornost za svoje izbore i da nisam tip koji bježi od svojih odgovornosti. U nogometu je potrebna duša, a to je ono što nam trenutno nedostaje. Bez duše je sve teže - dodao je Gattuso.

Na kraju je zaključio da se situacija treba promijeniti iz korijena ako žele bolji rezultat.

- Nalazimo se u vrtlogu, začaranom krugu i vjerujem da se moramo usredotočiti na to da uzmemo što više bodova kako bismo vratili malo vedrine. Nismo pravi tim, zbog toga mi je žao. I s 11 na 10 nismo uspjeli zabrinuti protivnika. Previše smo krhki i nažalost, na ovoj razini, to skupo plaćamo - zaključio je trener Marseillea.

Linker
27. travanj 2024 15:53