Arkadiusz Milik se odlično snašao u Torinu

 VINCENZO PINTO Afp
HAZARDERSKI POTEZ

Igor Tudor pustio napadača koji blista u Juventusu, predsjednik ustao u obranu hrvatskog trenera!

Radije bih imao igrače koji se najbolje prilagođavaju mom sustavu nego najbolje općenito, kaže šef
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. rujan 2022. 08:32

Arkadiusz Milik odmah se sjajno snašao u dresu Juventusa u koji je stigao kao posuđeni igrač Marseillea. Igor Tudor ga nije vidio u udarnoj postavi svoje momčadi. Naravno da se navijači pitaju je li se OM olako odrekao napadača koji je u Juventusu u dva nastupa odmah zabio dva gola.

Od dolaska u OM iz Napolija u siječnju 2021., Arkadiusz Milik smatran je jednim od glavnih ofenzivnih oružja, klub je mislio da je konačno pronašao sjajnog napadača. Međutim, tijekom ljetnih priprema situacija se postupno pogoršavala za Milika, koji je izgubio status igrača udarne postave, pa je poljski napadač otišao u Torino..

Tijekom svoje prezentacijske konferencije za novinare u Juveu, Milik je jasno objasnio da je njegova početna želja bila ostati u OM-u: "Želio sam ostati u OM-u. Bio je to veliki projekt, ali stvari su se promijenile, otišao je trener, došli su drugi igrači koji su dobili veću šansu, a ja sam dobio priliku doći u Juventus. Fizički sam odlično, zabio sam 30 golova u 55 utakmica u OM-u, ali to se više ne broji", objasnio je Milik.

Predsjednik OM-a Pablo Longoria iznio je svoju istinu o slučaju Milik i opravdao izbor da ga pošalje na posudbu:

"Milik je pitanje profila, a ne razine. Zabio je u svojoj drugoj utakmici u Juveu, njegova razina nije problem. Imalo je to veze s trenerovim stilom igre. Radije bih imao igrače koji se najbolje prilagođavaju mom sustavu nego najbolje općenito", rekao je predsjednik Marseillea.

Kako god, Marseille sjajno igra bez Poljaka, a Milik se odlično snašao u Torinu. Zasad se čini da su svi profitirali.

Linker
27. travanj 2024 02:56