NICOLAS TUCAT Afp
SJAJNI REZULTATI

Francuzi zavapili: ‘Hrvat zaslužuje isprike!‘ Niti jedan trener Marseillea nije to napravio u ovom stoljeću!

Tudor je osvojio 42 boda nakon polovice prvenstva, a Marseille ima sedam uzastopnih pobjeda
Piše: Andro PolićObjavljeno: 15. siječanj 2023. 10:18

Preokretom nad Lorientom, Marseille je, pod kormilom Igora Tudora, stigao do šeste uzastopne pobjede u francuskom prvenstvu. Nadodamo li i slavlje u Kupu prije osam dana, klub s juga Francuske ima sedam vezanih trijumfa, što je zalog za dobru atmosferu i optimizam uoči nastavka sezone. Ujedno, s 42 osvojena boda nakon 19 kola, dakle, na polovici prvenstva, to je najbolja prva polovica sezone, po broju osvojenih bodova, za Marseille u ovom stoljeću, te ukupno druga najbolja u povijesti.

- Moji igrači dominirali su ozbiljnošću i poniznošću, htjeli su pobijediti i to su pokazali na terenu. Na poluvremenu sam im rekao da ništa ne mijenjaju. Imam vrlo kvalitetne igrače, napredovali smo u fazi napada, sretan sam jer vidim da moji igrači vole da ih se gura naprijed - rekao je Tudor nakon pobjede.

Na društvenim mrežama, ali i u francuskim medijima, mnogi su odali priznanje hrvatskom strategu, koji radi dobar posao.

"Veretout, Tudor, Kolašinac... treba im se ispričati, ali posebno treneru Marseillea. Radi zaista izvanredno i zapaženo, imaju i stil i dominaciju, a vrlo ih je ugodno gledati. Bravo Igore", napisao je na Twitteru francuski novinar Thomas Bonnavent.

Nakon slavlja, Tudor je igračima dao dva slobodna dana, a treninzima će se vratiti u utorak. Idući izazov čeka ih u petak, kada će u 1/16 finala Kupa dočekati Rennes. Marseille je trenutačno treći s 42 boda, dva više ima drugoplasirani Lens, dok je PSG prvi s 47, ali i utakmicom manje jer ih večeras čeka utakmica protiv Rennesa našeg Lovre Majera.

Linker
05. svibanj 2024 13:34