FRANCK FIFE Afp
TUGA ZBOG NIKE

Cure novi detalji o smjeni Kovača! Uprava krivi igrače, a oni u šoku: ‘Njegov je odlazak bio otmjen‘

Kovačev je odlazak i posebno tajming otkaza neugodno iznenadio upravo igrače Monaca
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. siječanj 2022. 17:06

Francuski L'Equipe objavio je zanimljivu priču vezanu uz odlazak Nike Kovača s klupe Monaca. Klub iz Kneževine još je prošlog četvrtka uručio otkaz hrvatskom treneru, ali tek je u subotu i službeno objavio da se to zbilo.

"AS Monaco objavljuje da je klub odlučio raskinuti suradnju s Nikom Kovačem. Hrvatski trener o tome je obaviješten prošlog četvrtka. Niko Kovač došao je u Kneževinu u srpnju 2020. i vodio je momčad 74 puta. AS Monaco će objaviti ime novog trenera vrlo brzo, a dotad će Stephane Nado, trener rezervi, trenirati prvu momčad", piše u kratkoj klupskoj objavi.

L'Equipe je prvi objavio da je sljedeće dugoročno rješenje Monaco Philippe Clement, 47-godišnji Belgijac, aktualni trener Club Bruggea. Francuski list tvrdi da su igrači Monaca bili šokirani kad su u francuskim medijima vidjeli vijest da je Kovač smijenjen. Čelništvo kluba je, kažu, Kovača smijenilo upravo zbog neslaganja s momčadi, a Kovačev je odlazak i posebno tajming otkaza, neugodno iznenadio upravo igrače. Ukratko, igrači su smijenili Kovača i sada za tim žale...

image
VALERY HACHE Afp

U posljednjih 11 utakmica Monaco ima jedan poraz i to na Parku prinčeva protiv Paris Saint Germaina, šesti su na ljestvici s tek četiri boda zaostatka za drugom Nicom, tako da rezultati sigurno nisu razlog Kovačeva odlaska. L'Equipe piše da je nekoliko igrača nezadovoljno što je uprava svojim potezom klub dovela u nestabilnost te da je taj osjećaj pojačan nakon petka.

Kovač se tada došao oprostiti od svojih igrača na treningu, sa svakim pojedinačno popričao, bez ikakve ljutnje. Nekim igračima se ispričao u slučaju da se osjećaju kako je prema njima bio pretvrd, ali da ga je klub 2020. godine zaposlio upravo zbog toga što su čelnici osjećali da momčad nije dovoljno disciplinirana. Mnogo igrača se složilo da su im Kovačevi savjeti pomogli te da posebno cijene što je bio uz njih u teškim trenucima.

image
VALERY HACHE Afp

- Njegov je odlazak bio vrlo otmjen - kazao je izvor iz Monacove svlačionice za L'Equipe.

Nakon treninga u petak, dopredsjednik Oleg Petrov i sportski direktor Paul Mitchell obratili su se momčadi i igračima kazali da moraju završiti na podiju u Ligue 1 te se vratiti u Ligu prvaka, a Mitchell je zaključio kako osjeća da momčad nije na razini prošle sezone. A dosta igrača upravo Mitchellu zamjera da prošlog ljeta nije obavio dobar posao u prijelaznom roku...

Linker
27. rujan 2024 01:02